IGRA SVOJU POSLJEDNJU SEZONU Andrea Penezić se oprašta od rukometa

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAJBOLJA hrvatska rukometašica Andrea Penezić odlučila je prekinuti svoju karijeru.
 
Penezić se oprašta od rukometa na kraju ove sezone u 32. godini života. Hrvatska rukometašica odlučila se više posvetiti obitelji i obrazovanju.
 
Trenutno igra u dresu skopskog Vardara u kojem je u prošloj sezoni igrala finale Lige prvaka, ali Vardar je u toj utakmici poražen od Gyora s 31:30. Ove godine imat će novu priliku osvojiti naslov europskih prvakinja s makedonskim klubom. Bio bi to sjajan oproštaj najbolje igračice ženske rukometne Lige prvaka u 2017. godini.
 
Andrea je počela trenirati rukomet u petom razredu osnovne škole. Već s 11 godina pokazala je darovitost i uz podršku matičnog kluba Kustošije odlazi u redove zagrebačke Lokomotive. Nakon toga je igrala za Podravku i slovenski Krim, a trenutačno je u Vardaru.
 
Zanimljivo, Penezić je jedna od rijetkih igračica svjetske klase koja u svojoj rukometnoj karijeri, koja traje 15 godina, nije osvojila ni jedan trofej, ne računajući pritom naslove u nacionalnom prvenstvu i kupu. 
 
Ponajbolja svjetska rukometašica 2016. godine se oprostila od reprezentacije. Nakon što je Hrvatska na domaćem terenu na Europskom prvenstvu ispala u prvom krugu, razočarana Penezić je izjavila:
 
"Neću više nastupati za reprezentaciju, red je sada na mlađima. Mnoge od nas iskusnijih napravile bi to i prije, no ipak se igralo u Hrvatskoj i to nas je držalo. Najveća je čast igrati za svoju zemlju, no u mojim godinama to više nema smisla."
 
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.