Igor Pamić novi trener Pranjiću i Ibričiću

Foto: Hina

IGOR PAMIĆ pronašao je novi klub i nakon niza godina provedenih u HNL-u odlazi u Sloveniju trenirati FC Koper, koji će mu postati prvi inozemni klub u trenerskoj karijeri.

Slaba serija Kopera u posljednjim utakmicama presudila je Milanu Obradoviću koji je smijenjen nakon poraza od Maribora i remija s pretposljednjim Aluminijem. Vodstvo kluba angažiralo je Pamića koji je u listopadu prošle godine smijenjen s klupe Istre 1961.

"Nije nikakva tajna, ja sam jučer predstavljen igračima, a prekjučer sam dogovorio uvjete. Ugovor još nije potpisan, ostaju još samo neki detalji. Vjerujem da će to sve biti uredu i ne vjerujem da će završiti na loš način", poručio je Pamić koji će preuzeti momčad idućeg utorka:

"Od utorka ću se primiti posla i pokušati s ovim sređenim klubom, s vrhunskim uvjetima, sa stabilnom financijskom situacijom poremetiti planove Olimpiji Mariboru u sljedeće dvije godine", rekao je Pamić.

"Znamo da Koper u zadnje dvije godine nije blistao, čak su se lani jedva spasili. Dobili su sada nekoliko pojačanja. Što se ambicija tiče, naglašeno je da je Europa pod svakako, oni najveći optimisti iz uprave i gradonačelnik grada Kopra žele naslov prvaka. Koliko je to realno, ne bih htio sada govoriti. Moje je da radim najbolje što znam i da pokušam ostvariti ambicije koje ljudi imaju", rekao je u izjavi za Rovinj FM.

Ranije je Pamić vodio Karlovac, u onom slavnom pohodu od treće do prve lige koji je završio istragama, sudskim postupcima i presudama za podmićivanje sudaca i financijske malverzacije. Osim Istre u kojoj je proveo najviše vremena, vodio je i Žminj. Kao igrač nastupao je za Istru, Pazinku, Dinamo, Osijek, Sochaux, Hansu Rostock i GAK.

Za Koper je početkom rujna potpisao bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić nakon odlaska iz Panathinaikosa. U klub su stigle i iskusne zvijezde hrvatski travnjaka i liga u regiji Senijad Ibričić, Zlatan Muslimović te Marijan Antolović.

Koper je trenutno petoplasirana momčad slovenske prve lige sa 16 bodova i za vodećom Olimpijom zaostaje 9 bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.