Ibra iščupao Švedsku za remi protiv Iraca

Foto: Hina

U PRVOJ utakmici skupine E Europskog prvenstva Republika Irska i Švedska remizirale su 1:1 na Saint-Denisu. Momčad s Otoka bila je bolja 50 minuta, vodila golom Wesa Hoolohana, no Skandinavci su uspjeli izjednačiti zahvaljujući Zlatanu Ibrahimoviću, nakon čijeg ubacivanja je autogol postigao nesretni stoper Ciaran Clark te tako postavio konačan rezultat.

Dvije reprezentacije odigrale su 11 međusobnu utakmicu . Pet puta su slavili Šveđani, tri Irci, dok su danas potpisali i treći remi.

Agresivna Irska držala konce u svojim rukama
 
Od početka je Republika Irska nametnula svoj ritam. Bekovi Robbie Brady i Seamus Coleman pravili su velike probleme obrani Švedske. Posebno je to radio Brady, čija su ubacivanja predstavljala najveću opasnost po vratara Andreasa Isakssona, koji je bio najbolji pojedinac svoje momčadi u prvom poluvremenu, čemu svjedoči sjajan obrana u 9. minuti kada je skinuo udarac Wesa Hoolohana.
 
O'Shea promašio nemoguće, Henrick pogodio prečku
 
Tijekom cijelih 45 minuta prvog dijela Irska je lovila gol, a Švedska se prilično loše branila, dok je Zlatan Ibrahimović bio nevidljiv. Međutim, najbolje prilike momčad Martina O'Neilla nije uspjela iskoristiti u 16. i 30. minuti susreta. Najprije je Brady izveo korner s lijeve strane, Ciaran Clark proslijedio loptu glavom na drugu vratnicu gdje je John O'Shea uspio promašiti loptu s par metara.
 
A, 14 minuta kasnije Jeff Henrick sjajno je opalio s 20 metara, Isaksson je već bio svladan, ali je lopta pogodila prečku, na opće razočarenje nevjerojatno brojnih irskih navijača na tribinama.

Pravda stigla preko Hoolohana
 
Nakon promašenih prilika zasluženo vodstvo Republici Irskoj donio je Hoolohan. Desni bek Seamus Coleman sjajno je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i ubacio loptu na drugu stranu gdje je Hoolohan iz prve prekrasno pogodio za vodstvo.
 
Međutim, od tog trenutka Irci su se povukli, a Šveđani probudili.

Ibra uz pomoć Clarka izmislio izjednačenje
 
Kao da je primljeni gol uspavao Irce, a probudio Šveđane. Odjednom je momčad Erica Hamrena krenula igrati, a nagrada je stigla u 71. minuti. Ibrahimović se sjajno izborio i s lijeve strane ubacio loptu pred gol protivnika, gdje je branič Ciaran Clark glavom uspio zabiti autogol i potpisati izjednačenje.
 
Do kraja su obje selekcije lovile pobjedu, ali su Isaksson i Randolph sačuvali mreže, pa je susret završen remijem, koji je možda i najpravedniji na kraju.
 

REPUBLIKA IRSKA - ŠVEDSKA 1:1

TIJEK UTAKMICE:

93' Kraj utakmice! Sjajna utakmica na Saint Denisu, na kojem su Republika Irska i Švedska remizirale 1:1 u prvoj utakmici skupine E.

83' McCarthy je izašao, u umjesto njega na teren ušao Aiden McGeady.

80' Olsson je odlično centrirao s lijeve strane, a Ibrahimović nije uspio dohvatiti loptu i zabiti za vodstvo Švedske.

77' Whelan je zaradio žuti karton zbog prekšraja na igraču Švedske.

73' ODLIČNA PRILIKA ZA IRSKU! Mogla je momčad Martina O'Neilla odmah doći u novo vodstvo, ali je Isaksson obranio udarac Hoolohana s desne strane!

71' GOOOOOOL! Švedska je izjednačila na 1:1, autogol Clarka! Zlatan Ibrahimović je s lijeve strane ubacio pred gol Iraca, gdje je stoper Ciaran Clark glavom zabio autogol i izjednačio rezultat!

63' Walters napušta travnjak, a mijenja ga u reprezentaciji Irske James McClean.

60' Igrač Švedske Victor Nilsson-Lindelof dobio je žuti karton zbog prekršaja nad Waltersom.

59' VELIKA PRILIKA ZA ŠVEDSKU! Martin Olsson centrirao je s lijeve strane, a Ibrahimović iz prve pokušao pogoditi, ali je lopta završila pored lijeve vratnice!

58' Umjesto Marcusa Berga u igru za Švedsku ušao je John Guidetti.

50' Švedska je odmah odgovorila, no nije uspjela zaprijetiti Ircima nakon nekoliko kornera u nizu.

48' GOOOOOL! Republika Irska vodi 1:0, strijelac Hoolohan! Desni bek Coleman sjajno je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i ubacio loptu na drugu vratnicu gdje je Holoohan iz prve prekrasno pogodio za vodstvo!

46' Irska nastavlja gdje je stala! Ponovno je Henrick odlično šutirao s 20 metara, ali je Isaksson uspio obraniti njegov udarac.

47' Kreće drugo poluvrijeme.

46' Kraj prvog poluvremena. Irci su bili puno bolji u prvih 45 minuta, ali je Švedska uspjela preživjeti šanse Clarka, 0'Sheae te prečku Henricka.

43' Sudac Milorad Mažić pokazao je McCarthyju žuti karton zbog povlačenja Forsbega.

39' Ponovno je sjajni Brady centrirao s lijeve strane u srce šesnaesterca, no Walters i Long nisu uspjeli zahvatiti loptu.

33' Irska je uputila četiri udarca na gol Švedske, koja je samo jednom pokušala.

30' PREČKA! Jeff Henrick je opalo s 20 metara, Isaksson je bio već svladan, ali je lopta pogodila prečku! Velika je to bila prilika za puno bolje Irce, koju su zaslužili vodstvo!

27' Novi pokušaj Republike Irske! Brady je sjajno šutirao s ruba šesnaesterca, ali je njegov udarac završio preko gola.

16' VELIKA PRILIKA ZA IRSKU! Brady je izveo korner s lijeve strane, Clark proslijedio loptu glavom na drugu vratnicu, gdje je O'Shea uspio promašiti loptu s par metara!

15' Velika borba za svaku loptu na Stade de Franceu. Irci su jako agresivni, dok se Šveđani još uvijek traže.

10' Berg je primio loptu u šesnaestercu, no ona se odbila do vratara Randolpha. Bila je to opasnost po gol Republike Irske.

9' SJAJNA PRILIKA ZA IRCE! Hoolahan je opalio s ruba šesnaesterca, a vratar Švedske Isaksson morao intervenirati i odbiti loptu u korner.

3' Robbie Brady je ubacio loptu iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali je Zlatan Ibrahimović glavom odbio opasnost. 

1' Počela je utakmica! Irci su u zelenim, a Šveđanin u žutim dresovima.

O'Neill: Zajedništvom do pobjede 

Izbornik Republike Irske Martin O'Neill želi vidjeti na startu Eura svoju momčad iz kvalifikacija.

"Švedska je jedna odlična reprezentacija, u kojoj je lider Ibrahimović, jedan od najboljih napadača na svijetu. Međutim, želim vidjeti moju momčad iz kvalifikacija, u kojima su nas krasili zajedništvo i vjera. Moji igrači jedva čekaju početak susreta, jer je sudjelovanje na jednom ovakovm natjecanju ostvarenje sna", rekao je O'Neill.

Hamren: Prilagodit ćemo se Ircima

Švedski navijači puno očekuju od svoje reprezentacije, a izbornik Eric Hamren tvrdi da je momčad spremna za veliki dvoboj.

"Nogometaši su jako motivirani. Poštujemo Irsku i radujemo se susretu. Naš protivnik može igrati britanskim stilom, ali može igru graditi i kroz posjed lopte. Zato smo spremni na sve moguće situacije i prilagodit ćemo se njima. Naravno, imamo Zlatana koji jednim potezom može riješiti utakmicu i sretni smo što ga imamo", kazao je Hamren.

Atmosfera je fantastična u Parizu, gdje navijači spomenutih momčadi zajedno navijaju i zabavljaju se. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.