I DRUGI PUT POBIJEDIO KARCINOM "Moja borba je primjer svima"

Foto: YouTube (screenshot)

U PROSINCU 2016. godine, upravo kada ga je i Barcelona namjeravala otkupiti od Athletic Bilbaa, nakon liječničkih pregleda dijagnosticiran mu je rak testisa. 
S obzirom na kemoterapije i popratne nuspojave, Yeray Álvarez (23) bio je izložen mukotrpnim bolovima. Međutim, Athletic Bilbao stao je uz mladog španjolskog reprezentativca. Svojevremeno su mu i suigrači pružili podršku u vidu kolektivne geste kojom su ganuli javnost.
 
Svi Athleticovi igrači odreda su obrijali glave kako bi poručili Yerayu Álvarezu - koji je bio primoran ošišati se zbog kemoterapija - da u njima ima bezrezervnu potporu.  
 
Naposljetku, Yeray Álvarez sinoć je protiv Girone na poziciji centralnog braniča odigrao prvu utakmicu otkako je pobijedio karcinomom s kojim se borio poduže vrijeme. Posljednji susret u dresu baskijskog kluba ubilježio je 21. svibnja 2017. godine, kada mu se bolest iznova povratila.
 
"Moja borba mora biti primjer svima. Bolest me psihički ojačala. Suigrači i svi koje poznajem rekli su mi da je to korak naprijed. Presretan sam", izjavio je nakon jučerašnje utakmice s kojom je okrunio svoj novi, drugi trijumf nad zloćudnim tumorom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.