skijanje

HTV je umjesto Zubčića puštao crtiće. Sada daje snimku i uzbuđenog komentatora

Foto: Gulliver / Getty Images

VRTULJIĆI, Juhuhu, Iš'o medo u šumicu, Zvrko ide u Čudosvijet... 

To su emisije koje je jutros, dok se u drugoj vožnji veleslaloma za Svjetski kup u japanskoj Yuzawi Naebi događala jedna od najvećih hrvatskih sportskih senzacija, prikazivao HTV na svom Drugom programu, navodno rezerviranom za sport.

Stotine tisuća ljubitelja sporta među platišama HRT-ove pristojbe, ali i ne samo oni, jer ono što je napravio Filip Zubčić nadilazi okvire sporta, ostali su tako zakinuti za prijenos uživo spektakularnog podviga koji je ostvario naš skijaš.

Zubčić je naime fenomenalnom drugom vožnjom veleslaloma došao do pobjede na utrci Svjetskog kupa, čime je postao prvi hrvatski skijaš pobjednik utrke SK-a koji nije član obitelji Kostelić, zatim prvi hrvatski skijaš koji je slavio na utrci nakon Ivice Kostelića 2013. te konačno, prvi hrvatski skijaš uopće koji je pobijedio u veleslalomu.

Trijumf Filipa Zubčića dakle je po čak tri kriterija doista povijestan i nedvojbeno od takve važnosti da ga se naprosto moralo izravno prenositi na HTV-u.

Pa čak i na HTV-u na kojem je sve manje sporta i velikih, važnih sportskih događanja. Razlog za to je što se i na desetkovanom sportskom program državne televizije i dalje prenosi skijanje.

Usprkos tome, te tome što Zubčić od početka godine briljira i iz utrke u utrku je sve bolji, dakle bilo je jasno da je njegov trijumf u utrci Svjetskog skijaškog kupa pitanje dana, HTV nije prenosio utrku u kojoj je ostvario pobjedu za povijest hrvatskog sporta.

Na HTV-u su se ipak sabrali, pa su četiri sata nakon Zubčićeve pobjede koju nismo mogli gledati u njihovom prijenosu, ali za koju sada zna cijeli svijet, pa tako i Hrvatska i koju su zainteresirani već nekoliko puta gledali na portalima i društvenim mrežama, pustili snimku pobjede za povijest hrvatskog sporta.

Pri tome je smiješno slušati kako na toj ranije napravljenoj, ali naknadno puštenoj snimci, komentator uzbuđeno prati događaje na stazi nadajući se Zubčićevoj pobjedi, kada svi već četiri sata znaju kako je utrka završila.

Ako postoji netko da od jutros nije saznao za ishod utrke i pogledao je do ove HTV-ove snimke, pa čak i nakon nje, Hrvatska televizija skrbi i za toliko neupućene. Za njih je pripremila još jednu snimku povijesne pobjede hrvatskog sporta, također na Drugom programu, ali od 16:28.

Dakle prva snimka događaja za povijest hrvatskog sporta, na Hrvatskoj televiziji, koja ga nije prenosila izravno je četiri, a druga devet sati nakon njega.

Možda vam ipak nismo trebali odati ishod Zubčićeve utrke, kako HTV-ov sportsko-reprizni program ne bismo spojlali. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.