HTV definitivno bez prijenosa: B1TV ipak poslao kamere na stadion!

NI sat vremena prije početka uzvratne utakmice Unireje i Hajduka u Bukreštu na stadion Steaue stigle su kamere rumunjske televizije B1TV.

Prema pisanju portala Sportal.hr, još se ne zna je li itko kupio prava prijenosa utakmice Unireje i Hajduka, ali je televizija B1TV na stadion poslala kamere i prijenosa bi, sudeći po svemu, ipak trebalo biti. Mala je to utjeha za gledatelje u Hrvatskoj jer HTV neće prenositi signal iz Rumunjske.

"Definitivno je izgubljena mogućnost TV prijenosa utakmice Hajduka i Unireje, a prema našim informacijama nije predviđena nikakva TV produkcija tog susreta pretkola Europske lige, dakle TV signala neće biti niti za rumunjsko niti za inozemno tržište... Ujedno podsjećamo kako će radijskog prijenosa sutrašnje utakmice iz Bukurešta biti na Drugom programu Hrvatskog radija", poručili su jučer iz HRT-a.

U Rumunjskoj su se danas pojavile informacije kako su dvije tamošnje televizije pokušavale osigurati prijenos utakmice. Digi Sport televizija sigurno će prenositi utakmice Manchester Cityja i Timisoare te Lillea i Vasluija, a do zadnjeg trenutka borili su se za prijenos Unireje i Hajduka. U isto vrijeme druga rumunjska televizija B1TV također se borila za prava prijenosa iako je pri prijenosu utakmice Unireje i Zenita imala velikih problema sa signalom.

Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić rekao nam je da, čak i ako jedna od rumunjskih televizija uspije dogovoriti prijenos, HTV nema u planu prenositi njihov signal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.