Hrvatski stoper napravio transfer karijere. Vratio se u Bundesligu

Foto: Profimedia

MATEJ MAGLICA (24) je novi-stari igrač Stuttgarta, objavio je njemački prvoligaš. Riječ je o hrvatskom stoperu koji je prošle sezone upisao 34 nastupa i dva pogotka za švicarski St. Gallen, u koji je došao 2022. upravo iz Stuttgarta. Taj klub je sada iskoristio opciju prvootkupa.

Radi se o stoperu rođenom u Slavonskom Brodu koji je Hrvatsku napustio još sa 17 godina. Tada je otišao iz Marsonije i potpisao za njemački Backnang i preko Göppingena stigao u Stuttgart prije tri godine. Nije se uspio nametnuti u njemačkom prvoligašu, pa je otišao na posudbu u švicarski St. Gallen.

Ondje je odigrao vrlo dobro te su ga Švicarci otkupili i s njim potpisali ugovor do 2024. godine. No sada se vraća u Bundesligu, u klub u kojem igra hrvatski reprezentativac Borna Sosa, iako bi on mogao otići ovog ljeta.

Maglici raste vrijednost na Transfermarktu

Maglica ima 40 nastupa za Stuttgartovu U-21 momčad u regionalnoj ligi, dok je debi za prvi sastav upisao u studenom 2021. godine. Sa Stuttgartom je potpisao do ljeta 2025. godine. S obzirom na dobre nastupe u protekloj sezoni, vrijednost mu je rasla na Transfermarktu, tako da sada iznosi milijun eura.

Podsjetimo, Stuttgart je proteklu sezonu završio na 16. mjestu u konkurenciji 18 momčadi Bundeslige. Time je ostanak morao izboriti putem dodatnih kvalifikacija, u kojima je s 3:0 i 3:1 bio bolji od drugoligaša HSV-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.