EUROBASKET 2021.

Hrvatski košarkaši s najtežim protivnikom umjesto kod kuće moraju igrati u gostima

Foto: FIBA

FIBA je još prošlog mjeseca odlučila da će se nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo igrati u balonima po uzoru na NBA, umjesto po standardnom formatu s domaćim i gostujućim utakmicama.

Sad je FIBA odredila domaćine balona u prvom od dva preostala termina, a hrvatska reprezentacija i njeni suparnici iz skupine D igrat će u Istanbulu.

Umjesto kod kuće, s Turskom u gostima

To znači da će utakmicu s Turskom, koju je 26. studenoga trebala igrati kod kuće, Hrvatska morati odigrati u gostima. Tri dana kasnije momčad Veljka Mršića sučelit će se sa Švedskoj, s kojom je trebala igrati u gostima.

Naknadno će biti određeno gdje će se održati utakmice posljednja dva kola u veljači, kad je Hrvatska trebala dočekati Nizozemsku i gostovati u Turskoj.

Prednost su imale države koje su trebale odigrati dvije domaće utakmice

"Kao najvažnije kriterije pri odabiru domaćina za europske kvalifikacije UO Fibe Europe je naveo zdravstvena jamstva i jamstva putovanja (što je pak vezano za propise svake pojedine države) te poštivanje zdravstvenih protokola Fibe, uključujući testiranje i strogo kontrolirani ulazak u sigurno okruženje u gradu domaćinu. Prednost su imale kandidature država koje bi trebale odigrati dvije domaće utakmice u studenom", objasnio je HKS na svojim stranicama.

Hrvatska je u veljači uspješno startala u kvalifikacijama pobijedivši Švedsku kod kuće i Nizozemsku u gostima. Bez obzira na nepovoljne vijesti o odigravanju idućih dviju utakmica u Istanbulu, plasman na Eurobasket ne bi trebao doći u pitanje jer će se na prvenstvo plasirati tri od četiri reprezentacije iz svake od osam skupina.

Košarkašice putuju u Rigu

I hrvatske košarkašice morat će na put, ali prema sjeveru Europe, u Rigu, gdje će se organizirati balon za reprezentacije Latvije, Hrvatske, Njemačke i Sjeverne Makedonije.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.