Hrvatski boksači otputovali na Svjetsko prvenstvo

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

HRVATSKI boksači Gabrijel Veočić, Marko Čalić i Luka Pratljačić otputovali su na Svjetsko seniorsko prvenstvo, koje će se od 30. travnja do 14. svibnja održati u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu. Veočić, koji je član BK Brod, nastupit će u poluteškoj kategoriji do 80 kg, Čalić (BK Pula) u teškoj kategoriji do 92 kg, a Pratljačić (BK Osijek) u superteškoj kategoriji +92 kg.

Hrvatske boksače na SP-u vodit će treneri Pero Veočić, Dorian Čalić i Matej Matković. S našom selekcijom u Taškent je otputovao i međunarodni sudac Edi Gustin iz Rijeke, koji će suditi u ringu najboljim svjetskim boksačima. Na Svjetskom prvenstvu u Taškentu sudjelovat će više od 640 boksača iz 104 države svijeta.

Međutim, dio zemalja, među kojima su Velika Britanija, SAD, Poljska, Ukrajina, Češka, Kanada, Švicarska, Norveška, Nizozemska i druge, bojkotira SP nakon što je Međunarodna boksačka asocijacija (IBA) dozvolila nastup predstavnicima Rusije i Bjelorusije, i to pod njihovim nacionalnim zastavama.

Rekordne nagrade

IBA, koju vodi Rus Umar Kremlev, osigurala je nagradni fond od 5.2 milijuna dolara. Boksači će se tako osim za medalje u 13 težinskih kategorija boriti i za rekordne novčane nagrade - 200.000 dolara za zlatnu medalju, 100.000 dolara za srebro i po 50.000 dolara za brončana odličja.

Ždrijeb po kategorijama Svjetskog prvenstva je u nedjelju, 30. travnja, a mečevi u Taškentu počinju od ponedjeljka, 1. svibnja. Finalne borbe za titule svjetskih prvaka na rasporedu su 13. i 14. svibnja.

IBA-u je suspendirao Međunarodni olimpijski odbor (MOO) 2019. zbog problema s upravljanjem, financijama i suđenjem i nije bila zadužena za organizaciju boksačkog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.