STIŽU NAGRADE

Četiri mjeseca nakon bronce donesena je odluka o nagradi za rukometašice

UPRAVNI odbor Hrvatskog rukometnog saveza danas je održao redovitu 9. sjednicu i na njoj donio nekoliko odluka. Najglasnije je odjeknula ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije prve muške lige i tri druge ženske lige do sredine svibnja.

U pitanju je odluka zbog koje su se u Nexeu pobunili i čiji je predsjednik Uprave, ujedno i član Upravnog odbora HRS-a, Josip Ergović bio jedini koji joj se usprotivio.

Među ostalim odlukama ističe se ona o nagrađivanju reprezentativki za osvojenu brončanu medalju na prošlom Europskom prvenstvu. Gotovo četiri mjeseca nakon što je hrvatska ženska rukometna reprezentacija sasvim neočekivano stigla do medalje na europskoj smotri odlučeno je i koliko vrijedi njezin uspjeh.

U pitanju je bruto iznos od 150.000 eura.

''Donijeli smo odluku o nagradi našim curama za osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Radi se o iznosu od 150 tisuća eura, to je bruto iznos'', potvrdio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Usporedbe radi, kad su rukometaši u siječnju 2019. igrali na SP-u, HRS ih je odlučio motivirati visokim premijama pa bi u slučaju zlata bili dobili čak 450.000 eura. Završili su šesti i dobili 50.000.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.