HRVATSKA JE OPET U VRHU "Mi smo luđaci, vjerovali smo u ovo!"

Foto: HRS / Joso Čabraja, Hina, RTL

HRVATSKA je odigrala utakmicu za sportske anale. S pravom se čudi rukometni svijet nakon epske predstave u Krakowu. Hrvatskoj je za polufinale Eura trebalo 11 pogodaka. Protiv sebe su imali domaćina, 16 tisuća nabrijanih navijača i - zdrav razum. Odlučili su se za ludost, pobijedili s 14 razlike i usput poslali kući prvake iz Francuske. Hrvatski rukomet i dalje je u europskom vrhu, s ekipom koja prvi put igra zajedno na velikom turniru. 

>>> Hrvatski junaci: Motivirali su nas Francuzi 

>>> Červar za Index: Nemam pravo ništa reći!  Neka starci idu kući 

>>> Saračević u transu: Neka se sruši dvorana 

Kakve su to bile emocije među "otpisanima". Za vratara Ivana Stevanovića pola zemlje ni čulo uoči Eura. Danas je junak. Njegove obrane gurale su Hrvatsku prema polufinalu. Skinuo je 13 udaraca i izludio poljske pucače. Dvorana je bila u nevjerici.

"Fanatizam nam je ovo donio. Vjerovali smo da možemo. Kada smo vidjeli da su Norvežani dobili Francusku pomislili smo da su nam zvijezde naklonjene. Igrali smo fantastično, borili smo se do kraja. Nagrađeni smo", kazao je Stevanović kojeg je izbornik Babić stavio na gol od prve minute.

"Mirko je imao manjih zdravstvenih problema. Trener je kazao da startam, bio sam spreman. Znali smo da će se Poljacima skratiti ruka ako odemo na tri, četiri razlike. Igrali su pod velikim pritiskom, nije im bilo lako. "Vjerovali smo da možemo pobijediti. U prvim utakmicama s Makedoncima i Srbima vidjelo se da Poljaci nisu u sjajnoj formi. Protiv Francuske ih je držao Szmal. Kada smo otišli na šest razlike, shvatili smo da je moguće", dočarao je popularni Stivi atmosferu s terena. 

Hrvatsku je posebno motivirao poraz Francuza.

"Norveška i Bog dali su nam šansu. Nakon što su pobijedili Francuze, sve je postalo moguće. Kladili smo se međusobno, neki su vjerovali da Norvežani to mogu. Sada vidite da to nije bezvezna ekipa. Odradili su vrhunsku predstavu. Mi smo imali tri dana odmora, super smo se pripremili i uhvatili Poljake na krivoj nozi. Posebno ih istaknuo koncentraciju koju smo držali svih 60 minuta. Vjerujte, to nije lako kao što izgleda", komentirao je Marko Kopljar. 

"Što hoćete da kažemo? Pa ovo se ne može opisati riječima"

"Mene pitajte kad prespavam koji dan. Uh, šalim se, ali što da kažem... Ovo je čudo. Kapa do poda, od prvog do zadnjeg. Vjerovali smo se i bacali se na glavu. Nismo gledali na prolaz, niti ganjali 20 razlike, znali smo da nam u ovoj utakmici treba dobra i brza tranzicija, prava 5:1 obrana i jak golman. Stivi je iza nas bio savršen, kao i naše kontre i polukontre. Kada bismo vam rekli da smo vjerovali u ovo, rekli biste da smo ludi", vikao je Ćupić.

I deliriju se pridružio i Jakov Gojun.

"Što hoćete da vam kažem? Što?! Ovim mojim dečkima.... Ma oni su za mene najbolji na svijetu. Hvala svima! Dali smo maksimum. Ne mogu ovo opisati riječima. Pokazali smo karakter kakav su ljudi mislili da nemamo. Pobijediti Poljsku s ovolikom razlikom pred punom dvoranom, to ne može svatko", rekao je oduševljeno. 

Štrlek: Zbog ovakvih utakmica volimo sport 

Nepogrešivi Manuel Štrlek zabio je 11 golova iz 11 pokušaja. Nakon utakmice bio se posebno emotivan. 

"Ovo je čudesno. Poput sna. Uoči utakmice rekao sam dečkima, idemo odigrati pravu utakmicu, idemo pokušati pobijediti. Ako postoji šansa, idemo je iskoristiti. Tako je bilo. Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Mogu samo čestitati svakom suigraču pojedinačno. Zbog ovakvih utakmica volimo sport"

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.