BOKS

Hrgoviću odgođena borba dodatno zakomplicirala olimpijske planove

Foto: Robert Anic/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ sljedeću profesionalnu borbu trebao je imati 28. ožujka protiv Kongoanca Martina Bakolea Ilunge, no došlo je do promjena u rasporedu koje bi našem boksaču mogle znatno zakomplicirati život i planove da profesionalnu karijeru uskladi s pokušajem odlaska na Olimpijske igre u Tokiju.

Hrgovićeva borba s Bakoleom trebala je biti jedna od uvodnih borbi na eventu čiji je središnji spektakl trebao biti okršaj Oleksandra Usika i Derecka Chisore. Međutim, Ukrajinac je tražio odgodu borbe te će se ona održati tek 23. svibnja. Bez glavne borbe u vodu je pao i cijeli event pa je posljedično odgođena i Hrgovićeva borba.

Promotor Eddie Hearn u razgovoru za TalkSPORT govorio je o promjenama u rasporedu te objasnio plan da se Hrgović i Bakole bore na drugom eventu, na kojem bi poslužili kao zagrijavanje za okršaj Dilliana Whytea i Aleksandera Povjetkina, koji je planiran za 25. travnja ili 2. svibnja.

"Ta borba je dogovorena, samo treba odrediti dvoranu i datum, a to će biti 25. travnja ili 2. svibnja. Tu želim borbu Filipa Hrgovića i Martina Bakolea na undercardu. Sviđa mi se Bakoleova borba i vjerojatno će se održati na tom eventu", rekao je Hearn.

Tu nastaje problem za Hrgovića, kojeg između 13. i 20. svibnja u Parizu očekuju svjetske kvalifikacije za Olimpijske igre, a skraćivanje pripremnog perioda za četiri ili pet tjedana nikako mu ne ide na ruku.

Doduše, sve to neće biti važno ako njegov olimpijski protukandidat Marko Milun ranije izbori plasman u Tokio. Njega od 14. do 24. ožujka u Londonu očekuju europske kvalifikacije, a budući da svaka zemlja ima pravo na samo jednog olimpijca u svakoj kategoriji, Milunov uspjeh značio bi da Hrgović ni u kakvoj varijanti ne može na Igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.