Hit klub HNL-a ima svog Ronalda, a i on će nositi sedmicu

Foto: EPA-EFE / HNK Gorica

HIT klub HNL-a ponovno je zasjao kreativnošću. HNK Gorica nedavno je potpisala Rumunja Ronalda Deaconua i dala mu sedmicu na dres uz ime "D. Ronaldo".

Odlučili su tako nakon velike pobjede u Rijeci 3:1 - ofenzivni vezni Deaconu prvo je dobio broj 13 na leđa.

Međutim nepravda je ispravljena. Gorica sada uistinu ima svog Ronalda sa sedmicom na dresu, piše City Portal.

"Nosio sam sedmicu i dok sam bio u Nizozemskoj, drag mi je taj broj, ali naravno da broj ne igra. Važno je samo kako ću ja igrati, što ću donositi momčadi na terenu, a nadam se da mogu puno pomoći", rekao je Roni, kako se sam predstavlja.

Objasnio je kako je došlo do transfera. Prema Transfermarktu vrijedi pola milijuna eura. Rumunj je s 14 godina iz svog Viitorula otišao u omladinsku školu Feyenoorda, a godinu kasnije potpisao za Twente. Ove sezone je za Concordiju odigrao 14 utakmica i četiri puta asistirao

"Gorica me dugo pratila, ljudi iz kluba kontaktirali su mog agenta, a ja sam od prvog trenutka bio vrlo zainteresiran za tu opciju. Imao sam i drugih ponuda, ali Hrvatska je bila moj prvi izbor. Vjerujem da ovdje imam mogućnost za brz napredak, hrvatska liga i hrvatski nogomet brzo se razvijaju i svjestan sam da mi dobre igre ovdje otvaraju vrata i prema najjačim svjetskim ligama. Kad sam vidio da i Gorici ide dobro već u prvoj sezoni u prvoj ligi, više nije bilo dvojbi. I stvarno sam sretan što sam ovdje", rekao je pa dodao:

"Moj glavni cilj je izboriti Europu s Goricom. Naravno, budem li igrao dobro u svemu tome, budem li zabijao i asistirao, vjerujem da mogu doći i do reprezentacije."

Trener Sergej Jakirović mogao bi ga koristiti već u subotu od 15 sati kada Gorica gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa.

"U dobrom je stanju, prošao je cijele pripreme u Španjolskoj sa svojim bivšim klubom, odigrao je i tri utakmice po 90 minuta, što je jako, jako važno. Proći će sigurno još jedna faza prije nego što se potpuno prilagodi na našu igru, na sve naše zahtjeve, ali važno je da on zna igrati nogomet. Vidjeli smo to i dok smo ga skautirali, smatram da nam može pomoći, rasteretiti nas na poziciji ‘desetke’, na kojoj se najbolje snalazi. Bit će sigurno u konkurenciji za ovu utakmicu, no tek ćemo odlučiti hoće li početi ili će ući s klupe."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.