LIGE PETICE

"Herthi treba Kovač. Niko, ako nas gledaš, s tačkama ću te pokupiti ako treba"

Foto: EPA

JÜRGEN KLINSMANN jučer je podnio ostavku na mjesto trenera u Herthi, a kao razlog naveo je manjak povjerenja prema upravi kluba.

Nakon samo deset tjedana Klinsmann je odlučio podnijeti ostavku i vratiti se u nadzorni odbor Herthe, gdje je radio i prije nego što je naslijedio Antu Čovića.

Poziv za Kovača

U njemačkoj javnosti odmah se počelo nagađati o mogućem nasljedniku legendarnog trenera, a navijači na Twitteru zazivaju ime Nike Kovača. Korak dalje otišao je Axel Kruse, bivši nogometaš koji je u dva navrata tijekom devedesetih nastupao za Herthu. 

Miljenik navijača berlinskog kluba pozvao je Kovača da dođe u klub, a slikovito je opisao da će otići po njega i dovesti ga u tačkama ako bude trebalo.

“Niko Kovač je rješenje. Niko, ako gledaš, s tačkama ću doći po tebe ako treba”, poručio mu je Kruse preko njemačkih medija.

Preuzima pomoćnik

Podsjetimo, Klinsmann je klupu bundesligaša napustio nakon svega deset tjedana, točnije 76 dana. Isto toliko - 76 milijuna eura - uložila je uprava Herthe u momčad kad je Klinsmann dolazio.

U zimskom prijelaznom roku doveli su prilično zvučna imena za klub kakav je Hertha. U njemačku prijestolnicu stigli su Krzysztof Piątek, Lucas Tousart, Matheus Cunha i Santiago Escribar.

Herthinu ekipu, 14. u Bundesligi i sa šest bodova iznad opasne zone, privremeno će preuzeti Alexander Nouri, dosadašnji pomoćnik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.