FORMULA 1

Hamiltonu zbog piercinga prijeti oduzimanje bodova: Morao bih ga odrezati

Foto: EPA

LEWIS HAMILTON rekao je kako ne planira postupiti prema dopunjenoj direktivi Svjetske automobilističke federacije (FIA), kojom se vozačima zabranjuje nositi nakit tijekom utrka. Pravilo postoji od 2004. godine, no FIA-in direktor Niels Wittich istaknuo ga je prije utrke u Melbourneu, i to nakon što je to dopunjeno u Međunarodnom sportskom kodeksu.

Wittich je istaknuo kako pravilo postoji da bi zaštitilo vozače, posebice prilikom brzog izlaska iz bolida. Hamilton se u petak, prije utrke u Australiji, našalio kako ima piercinge na mjestima za "za koje ne zna puno ljudi", poručivši kako ih ne može tek tako skinuti. "Pravilo oduvijek postoji. Nije to ništa novo. Idući ću se tjedan pojaviti s još više nakita", poručio je Britanac.

Sedmerostruki prvak nakon utrke, koju je završio na četvrtom mjestu, rekao je kako ne planira skinuti nakit. "To su osobne stvari. Neke stvari ne mogu se maknuti. Ovo u desnome uhu ne mogu maknuti, doslovno je zavareno. Morao bih ih odrezati. Ostat će", rekao je 37-godišnjak.

Mogao bi biti kažnjen

"Nošenje nakita u obliku piercinga ili metalnih lančića oko vrata zabranjeno je tijekom natjecanja i stoga se može provjeriti prije starta", stoji u pravilima, zbog čijeg bi nepoštovanja Hamilton mogao biti kažnjen financijski ili oduzimanjem bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.