Formula 1

Hamilton na Nürburgringu ispisao povijest. Pobijedio i izjednačio Schumachera

Foto: Getty Images

BRITANAC Lewis Hamilton je pobjednik VN Eifela na stazi u njemačkom Nürburgringu. Hamilton je ostvario 91. pobjedu u karijeri te se izjednačio s Michaelom Schumacherom na prvom mjestu vječne ljestvice.

Nakon utrke je Michaelov sin Mick Schumacher Hamiltonu darovao jednu od kaciga svoga oca koju je nosio tijekom karijere kao nagradu za veliko postignuće.

Bottas morao odustati u 19. krugu

Hamilton je u utrku startao s druge pozicije iza momčadskog kolege Valtterija Bottasa. U 12. krugu utrke Britanac je prestigao Finca nakon što je potonji u prvom zavoju prekasno kočio i otišao u stranu dovoljno da ga Hamilton prestigne.

Samo sedam krugova kasnije Bottas je izgubio snagu u motoru i morao je ranije od očekivanog završiti utrku. Drugo mjesto pripalo je Maxu Verstappenu, dok je trećeplasirani bio Daniel Ricciardo u Renaultu.

Hamilton uvjerljivo vodi u ukupnom poretku

Među prvih 10 je utrku završio i Nijemac Nico Hülkenberg u Racing Pointu koji je jučer zamijenio nedovoljno spremnog Lancea Strolla i startao u utrku s posljednjeg mjesta. Hulk je utrku završio na osmom mjestu, a ispred njega se na sedmom mjestu smjestio Charles Leclerc.

Hamilton sada ima 230 bodova u ukupnom poretku, a njegov prvi pratitelj Valtteri Bottas 161.

Sljedeća utrka je na rasporedu za dva tjedna u Portugalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.