Formula 1

Hamilton: Ovo je bilo za Chadwicka. Vijest me slomila, bio je uzor

Foto: EPA

AKTUALNI šampion Formule 1 Lewis Hamilton oprostio se od glumca Chadwicka Bosemana koji je preminuo u 43. godini.

Boseman je bio najpoznatiji po ulozi Black Panthera, a preminuo je u svom domu u Los Angelesu, okružen suprugom i obitelji.

"Tvoja ostvarenja su nevjerojatna"

Zbog svega što je uradio na putu rušenja rasnih barijera u SAD-u, dirljivu poruku ostavio mu je Hamilton nakon što je osvojio startnu poziciju za Veliku nagradu Belgije.

"Osvajanje startne pozicije želim posvetiti Chadwicku. Ono što je on ostvario i ostavio iza sebe za mene je nevjerojatno. On je inspirirao cijele generacije tamnoputih muškaraca i žena te im pružio istinskog superheroja na kojeg se mogu ugledati. Počivaj u miru, moj prijatelju", napisao je Hamilton na svom Twitter profilu.

U svojoj je karijeri Boseman utjelovio više povijesnih osoba poznatih po rušenju rasnih barijera u SAD-u, uključujući soul pjevača Jamesa Browna u filmu Get on Up, suca Vrhovnog suda SAD-a Thurgooda Marshalla u filmu Marshall te prvog afroameričkog profesionalnog igrača bejzbola Jackieja Robinsona u filmu 42. 

"Kada sam se probudio, čuo sam vijest da je Chadwick preminuo. To me zaista, zaista slomilo. On je bio blještavo svjetlo. Wakanda zauvijek. Samo želim izaći i voziti perfektno", kazao je Hamilton danas prije kvalifikacijske vožnje.

Black Panther bio je prvi film o superjunaku u kojemu su glumci uglavnom bili Afroamerikanci. Bio je među filmovima s najvećom zaradom te godine, a nominiran je za šest Oscara, uključujući za najbolji film, a dobio ih je tri - za najbolju filmsku glazbu, najbolji produkcijski dizajn i najbolju kostimografiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.