Hamilton i Button: Kod nas nema naredbi iz boksa

PILOTI McLaren-Mercedesa Lewis Hamilton i Jenson Button, trenutno dva vodeća vozača u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Formule 1, osudili su potez Ferrarija na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Njemačke u Hockenheimu.

Riječ je, naravno, o situaciji iz 48. kruga u kojem je Felipe Massa nakon direktive iz Ferrarijevog boksa propustio momčadskog kolegu Fernanda Alonsa na stazi jer su u vrhu talijanske momčadi smatrali da španjolski pilot ima više šansi u borbi za naslov u odnosu na Brazilca. 

"Osobno, mislim da su momčadske naredbe u Formuli 1, kao i u bilo kojem auto-motosportu, pogrešne iako su ponekad neizbježne. Svi mi vozači želimo pobijediti i ja znam da i momčadi žele pobijediti u konstruktorskom poretku, ali vozači trebaju imati pravo odluke", rekao je Button.

Na pitanje kako bi on reagirao da mu je njegov trkaći inženjer kao kod Masse poručio da je njegov momčadski kolega brži, aktualni svjetski prvak je rekao:

"Da mi je rečeno da je moj momčadski kolega brži i da ja mislim da je brži, nastavio bih voziti i nadao se da me neće prestići."

Na jednako je pitanje kao i Button odgovorio i Lewis Hamilton:

"Moja bi reakcija bila da idem brže, da pronađem potrebno vrijeme. Da mi moj inženjer putem radija kaže da je Jenson brži, a znam kako stvari kod nas funkcioniraju, to bi značilo da pokušam popraviti vremena u sektorima u kojima zaostajem. Takva bi poruka kod nas značila: 'Pronađi brzinu i tempo'."

Propuštanje timskog kolege bez borbe na intervenciju vodstva momčadi iz boksa zabranjeno je od 2002. godine kada je današnji šef FIA-e (Svjetska federacija autosportova) Jean Todt, tadašnji gazda Ferrarijeve momčadi, naredio Rubensu Barrichellu da propusti Michaela Schumachera na VN Austrije.

Ferrari je nakon poteza na VN Njemačke kažnjen sa 100.000 dolara, a cijeli će slučaj razmatrati i u FIA-i.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.