Hajdukovog potjeranog golgetera želi južnoamerički velikan

Foto. Pixsell

SANTA FE razmišlja o Hajdukovu bivšem napadaču Marku Futacsu, tvrdi Diario del Cauca.

Jedan od najtrofejnijih kolumbijskih klubova, koji je Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) prije tri godine svrstao među 10 najboljih svjetskih klubova, sezonu je okončao na osmom prvenstvenom mjestu, odnosno ispadanjem u četvrtfinalu doigravanja.

Klupska uprava već je pokrenula potragu za osvježavanjem momčadi i, prema tvrdnjama Diario del Cauce, Marko Futacs jedan je od interesantnijih igrača na tržištu koje klub namjerava angažirati.

Diario del Cauca najavljuje skorašnji početak pregovora, kao i što napominje da je Futacsev životopis impresivan jer je iskustvo stekao igrajući za klubove poput Werdera, Leicestera i Blackpoola.

Marko Futacs bez angažmana je nakon što je krajem kolovoza sporazumno raskinuo ugovor s Hajdukom. Mađarski napadač, koji je prošle godine bio najbolji strijelac HNL-a, teško se ozlijedio početkom prošle sezone na derbiju s Dinamom. S terena je izbivao sedam mjeseci. Tijekom oporavka u centru Splita napali su ga huligani dok je branio suigrača Ahmeda Saida. S obzirom na incident, Hajdukovom rukovodstvu priopćio je kako namjerava napustiti klub. Trakavica oko njegova ostanka, odlaska i raskida ugovora završila je zadnjeg dana prijelaznog roka kad je Hajduk objavio da više nije njegov igrač.

Marko Futacs u Hajduku je između 2016. i 2018. godine u 45 utakmica u svim natjecanjima postigao 24 pogotka i tri asistencije.

Početkom rujna grčki su mediji pisali kako je za Marka Futacsa zainteresiran i Panathinaikos.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.