HAJDUK - OSIJEK 1:1

Hajdukovci se svađali tko će pucati penal, jedan drugome otimali loptu

Screenshot: Arena sport

HAJDUK je na Poljudu u 11. kolu HNL-a prekinuo niz od tri poraza i s novim trenerom na klupi uzeo bod Osijeku (1:1). Argentinac Mierez bio je strijelac za vodstvo Osijeka u 23. minuti, David Čolina izjednačio je u 55. minuti, da bi u dramatičnoj završnici Hajduk propustio idealnu šansu za preokret i veliku pobjedu.

U zadnjim minutama hajdukovci su izborili tri kornera, a u posljednjem je lopta pogodila u ruku Diona Drenu Belju, mladića u dresu Osijeka. Sudac Fran Jović posegnuo je za VAR-om i dosudio jedanaesterac čim je pogledao snimku. Tako je počela drama igrača Hajduka koji se nisu mogli dogovoriti tko će izvesti kazneni udarac, s obzirom na to da najbolji strijelac Hajduka Mijo Caktaš nije bio na dispoziciji za susret. Loptu je uzeo Jradi, Jairo mu je oteo, ali Jradi nije odustajao. Ponovno je uzeo loptu, namjestio je na bijelu točku i zapucao penal. Omeo ga je vratar Osijeka Ivušić, najprije izlaskom na peterac zbog čega je dobio žuti karton, a onda i odličnom reakcijom kojom je obranio udarac.

Jradi je pucao poluvisoko i snažno, ali previše prema sredini, a Ivušić ga je pročitao i spasio Osijek od poraza u Splitu. Igrači Hajduka tražili su ponavljanje kaznenog udarca, uvjeravali su suca da je golman ranije krenuo s crte, ali nakon tihe provjere VAR-a Jović je svirao kraj susreta.

> Situaciju u kojoj se vidi kompletan nered u Hajdukovoj momčadi ove sezone, možete pogledati OVDJE (od 19:40)

Primorac: Nismo stigli razglabati o penalima 

Trener Hajduka Boro Primorac nakon debija na klupi je kazao da nije stigao razmišlljati o penalima zbog previše problema u ekipi. Bio je to već treći neiskorišteni kazneni udarac Hajduka ove sezone: Jairo je promašio u Velikoj Gorici, a Caktaš u Puli.

"Žao mi je što smo promašili, ali što možemo. I ja sam ih promašivao kao igrač, to se dogodi. Kod nas su već promašivali i Caktaš i Jairo. Više žalim što nismo zabili iz deset kornera, bili smo blizu pobjede i igrali smo dobro u drugom poluvremenu. S prvom dijelom nisam zadovoljan, previše smo respektirali Osijek", kazao je Primorac. 

> REAKCIJE Boro Primorac: Rekao sam igračima, ako gubimo na Poljudu nek' to bude muški 

Jradi je nakon susreta na Instagramu napisao da nikada suigraču ne bi ukrao penal te da je spreman pucati još milijun puta ako ga trener izabere. 

Hajduk je ipak zaustavio niz Nenada Bjelice od šest pobjeda na klupi Osijeka koji je ostao na drugom mjestu s 20 bodova. Splitski klub zadržao je sedmo mjesto s 11 bodova, četiri više od posljednjeg Varaždina. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.