HAJDUK

Hajdukov trener pred gostovanje: Neki igrači bi mogli ostati u Splitu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Hajduk je prvu prvenstvenu utakmicu ove sezone odigrao protiv Istre na Poljudu i slavio 2-0. Utakmica je imala ogromnu težinu jer je bila prva nakon ispadanja od Gzire, a Istra je pokazala jako puno. U Puli će utakmicom koja počinje u 19 sati ovi suparnici zaključiti 10. kolo HNL-a, a uoči odlaska u Pulu pred novinare je došao trener Hajduka Damir Burić.

Kakva je situacija s kadrom? Nema Hamze zbog kartona, ali što je s Jakolišem?

Jakoliš je dobio neugodan udarac u rebra, vidjet ćemo detalje kad saznamo točnu dijagnozu. Od ostalih, Bulos i dalje ima probleme s koljenom, Nejašmić s leđima, Čolina ima virozu... Ima par igrača za koje još ne znamo hoće li ići na put, ostali su spremi.

Što možete reći o Istri, nakon prve utakmice rekli ste da će mnogima zapeti o nogu?

Mislim da nisam pogriješio, Istra je odigrala vrlo dobro u svim utakmicama, čak i protiv Dinama, posebno u prvom poluvremenu. Dobro su ih namučili, imali su ogroman broj prilika iz tranzicije, ali nisu dali gol. Protiv Osijeka su ostali 0-0, ali mogli su pobijediti, a protiv Rijeke bi bilo svega da nisu dobili crveni. Jako su dobra momčad, morat ćemo biti oprezni. Mijenjaju sustav igre i po tome su jako slični nama.

Je li utakmica u Petrinji svojevrsno upozorenje jer na gostovanjima se nije najbolje prolazilo?

Ja to ne gledam kao gostovanje, gledam na utakmicu kao i svaku drugu, da se što bolje pripremimo i odradimo. Trebamo igrati konstantnije, da duže budemo na visokoj razini kao kući. Protiv Rijeke smo recimo igrali dobro drugo poluvrijeme, ali trebali smo i prvo i tome ćemo težiti.. Što se kup utakmice tiče, mi smo je analizirali i ona je već zaboravljena, igrači sve znaju i fokus je na Istri.

Kako vidite suradnju Nejašmića i Bradarića, protiv Intera je izgledalo kao da već dugo igraju skupa?

Točno tako, vide se harmonija i balans. Kad jedan ide, drugi ostane. Pasovi, proigravanja, plelo se, igralo s vrlo malo dodira, otvarale su se situacije u međuprostoru, jednostavno je bilo jako dobro.

Hajduk će ubuduće uglavnom igrati nedjeljom, koliko to psihološki igra ulogu? Dinamo, recimo, danas igra tešku utakmicu protiv Lokomotive, a onda vi morate opet pobjeći u nedjelju.

Psihologija tu isto igra ulogu, ali uvijek imaš pritisak da moraš pobijediti. Vjerojatno će doći i do nekih promjena zbog Lige prvaka pa bi mi mogli igrati u subotu.

Je li utakmica u Puli prekretnica što se tiče gostovanja?

Mi ne tematiziramo te gostujuće utakmice kao problem, nego ulazimo u svaku s idejom da idemo po pobjedu. Volio bih samo da naša igra bude konstantnija tijekom cijele utakmice, pa bi bilo i više pobjeda, kao što je bilo u Varaždinu.

Kakva je situacija s Eduokom, odigrao je 10-ak minuta u Petrinji?

On je na putu oporavka, ali ne smijemo forsirati. Pratimo ga kroz trening, kroz ove male minutaže i polako ga podižemo. Ja se nadam da će biti potpuno spreman što prije.

Hoće li izdanje protiv Intera iz prvih 45 minuta biti dovoljno za tri boda?

Mi bi trebali odigrati tako 95 minuta, onda smo pravi. Mi još rastemo kao momčad, moramo se stabilizirati u tome i to je proces koji će trajati. Mi kad pogledamo druge momčadi u ligi i usporedimo s nama, vidimo da radimo dobro i da smo na dobrom putu. Treba strpljenja i doći će sve na svoje.

Za Istru sada igraju dva bivša hajdukovca - Bosančić i Maganjić. Poznajete obojicu. Što mislite o njima?

Bosančić je pokazao da je jedan od najboljih u ligi na svojoj poziciji, dobro se pokazao, jak je u skoku. Drago mi je zbog njega da se razvio u kvalitetnog igrača. Maganjić je stigao tek sad, bio je jedan od najvećih talenata, zaigrao je protiv Zagreba kad je bio mlađi junior. Prošle su tri godine, ne znam točno kakav je sad, ali radi se o vrlo dobrom igraču.

Neki su se igrači pokazali u Kupu, posebice Kalik i Bašić. Kako ste vidjeli njihove nastupe?

U toj utakmici je bilo dobrih stvari, ali mi želimo biti puno kvalitetniji u svojoj izvedbi. Kritika je uvijek dobra, a igrači su shvatili kako treba igrati protiv ekipa koje su recimo nižerazredne. Vidjeli smo na koje se igrače možemo osloniti, a još ne znamo tko sve ide u Pulu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.