Hajduk preko Slavije lagano do 3. pretkola Europa lige

Foto: HNK Hajduk

HAJDUK je u trećem pretkolu Europa lige. Nakon što su prije tjedan dana u Splitu pobijedili bugarsku Slaviju 1:0, igrači Hajduka su i u Sofiji slavili 3:2 i bez većih problema plasirali se u treće pretkolo.

Hajduk je cijelu utakmicu bio puno bolja momčad, Splićani su prema svemu viđenom trebali uvjerljivije slaviti u Sofiji, no i s ovim rezultatom vjerujemo da nitko od hajdukovaca neće biti nezadovoljan.

Hajduk je u Sofiji kontrolirao utakmicu od prve do posljednje minute, a bugarski sastav zapravo nijednom nije zaprijetio mogućnošću nadoknade zaostatka iz prvog susreta u Splitu. Hajduk je poveo 1:0 golom debitanta u svojim redovima Stanka Jurića (24), da bi u nastavku golove za 2:1 i 3:2 postigao kapetan Mijo Caktaš (55-11m, 86). Strijelci za domaće bili su Galin Ivanov (45-11m) i Georgi Jovov (70).

Splićani su bolju igru u otvaranju utakmice okrunili u 24. minuti kada je Jurić, koji je malo ranije zamijenio ozlijeđenog Beširovića, glavom pogodio domaću mrežu nakon lijepog ubačaja Bašića. U samoj završnici prvog poluvremena talijanski sudac Doveri je u duelu Karabeljova i Caktaša u kaznenom prostoru Hajduka vidio prekršaj igrača splitskog sastava i pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Ivanov.

I u nastavak je Hajduk krenuo angažiranije, a za takav pristup je bio nagrađen 11-ercem u 55. minuti nakon što je lopta pogodila u ruku igrača Slavije Uzunova. Caktaš je bio precizan za 2:1.

Neopreznost u obrani Hajduka Slavia je iskoristila za 2:2 u 70. minuti, Šokolarov se iskrao na desnoj strani, njegov udarac Ljubić je odlično obranio, no na odbijenu loptu najbrže je reagirao Jovov. Da se situacija u završnici ne zakomplicira, pobrinuo se mladi vratar Hajduka Marin Ljubić koji je u 83. minuti sjajnom reakcijom zaustavio pokušaj Angelova, da bi tri minute potom Caktaš pogodio glavom za pobjedu Hajduka nakon još jednog odličnog ubačaja Bašića.

Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda rumunjskog FCSB-a i slovenskog Rudara iz Velenja u kojemu FCSB ima prednost od 2-0 ostvarenu u prvoj utakmici u Velenju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.