"Hajduk je riješio gorući problem, ima pravu priliku za titulu"

Foto: Luka Batelić,Hrvoje Jelavić/PIXSELL

HAJDUK se nalazi na vrhu SuperSport HNL-a s pet bodova i utakmicom više od Rijeke te devet bodova i dvije utakmice više od Dinama. Ekipa Mislava Karoglana u 16. kolu prvenstva na gostovanju pobijedila je Istru 2:0 i tako upisala petu pobjedu u nizu. Bila je to poprilično nervozna i gruba utakmica, u kojoj su Splićanima pobjedu donijeli Emir Sahiti i Marko Livaja.

Livaja je izbio na vrh ljestvice strijelaca koji dijeli s Mijom Caktašem, a oboren je i rekord po posjećenosti jedne utakmice hrvatskog prvenstva na Aldu Drosini. Susret je uživo gledalo 8606 gledatelja, iako je bio rasprodan cijeli kapacitet od 8900 ljudi.

Aktualnosti vezane uz splitski klub za Index je komentirao njegov bivši golman, Šibenčanin Zoran Slavica. Bio je dio ekipe Bijelih koja je 1991. osvojila posljednji Kup maršala Tita protiv Crvene zvezde u Beogradu, a početkom devedesetih je u Splitu proslavio tri naslova prvaka. Zabilježio je i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

Kako komentirate petu pobjedu Hajduka u nizu? 

Hajduk je vrlo rano došao u vodstvo i do kraja dosta uspješno kontrolirao utakmicu. Nije to bila posebna igra, ali bio je to primjer uspješne igre na rezultat. Hajduk je tijekom većine utakmice imao konce igre u svojim rukama. To je nešto na što nismo navikli u ranijim utakmicama kada bi Hajduk na takve dane često gubio bodove. Ovo je sada već jedan lijepi pobjednički niz.

Sahiti je načeo Istru, a lijepo mu je asistirao Ismael Diallo koji izgleda kao vrlo dobra zamjena za Melnjaka? 

Treba čestitati treneru Karoglanu na izboru dobre zamjene za važnog igrača poput Melnjaka. Diallo izgleda kao jako dobro rješenje, iako je, kad je tek stigao u Hajduk, uglavnom igrao stopera. Melnjak je sigurno bio opasniji prema naprijed, ali istovremeno je ostavljao više prostora iza sebe. 

Diallo ima mirnoću stopera u defenzivi, orijentiran je malo više prema iza i dosta dobro i čvrsto to zatvara, a kod asistencije smo vidjeli da ekipi može nešto ponuditi i prema naprijed.

Velika stvar za Hajduk je i povratak Pukštasa. To se najbolje vidi po razlici između rezultata kada on je ili nije tu. On je stvarno perspektivan moderan "box-to-box" veznjak. Beskompromisan je na terenu, psihički čvrst. Hajduk je standardizirao ekipu i na dobrom je putu.

Kako Vam djeluju igre Marka Livaje pod trenerom Karoglanom? 

Moglo bi se reći da je imao mini-krizu igre, ali i zadnja utakmica je pokazala da je opet onaj stari. Ne treba trošiti riječi o tome koliko je to velik dobitak za Hajduk. Općenito djeluje da ekipa odiše novim samopouzdanjem, dobrom atmosferom i zajedništvom. Sve to izgleda jako pozitivno.

Dugo se pričalo da Hajduku nedostaje zadnji vezni. Je li to pitanje riješeno s Mihaelom Žaperom? 

Čini se da jest, što je odlična vijest za Karoglana jer je to bio veliki problem, neka vrsta gorućeg pitanja. Prošao je početnu fazu prilagodbe na novu ekipu, što nije bilo lako jer nije prolazio pripreme. Trenutna postava u veznom redu je optimalno što Hajduk treba.

Sredina sa Žaperom, Pukštasom i Krovinovićem je definitivno najbolje rješenje i tu ne treba tražiti nikakva druga. Žaper naročito doprinosi svojom mirnoćom u obrani, što Pukštasu omogućava veću ofenzivnost, samim time i cijeloj ekipi.

Navijači Hajduka su prvi put u povijesti rasprodali Aldo Drosinu, a veliki interes vladat će i za utakmicu s Goricom u idućem kolu. Posljednju ove godine na Poljudu.

To kod Hajduka nikada nije bilo upitno. Ogromna navijačka podrška je jednostavno nešto utkano u klupski identitet, oni su bili tu i kada je klub bio u krizi. Sada kada su rezultati pozitivni i klubu se smiješi borba za titulu, siguran sam da ćemo gledati još rasprodanih stadiona. 

Dakle, očekujete Hajduk u borbi za titulu na samom kraju sezone? 

Apsolutno, ova godina je napokon baš prava prilika za to. Dinamo ima svojih problema i nije goropadan kakav je bio proteklih godina. Naravno, ne možemo ih otpisati, kao niti Rijeku, ali Hajduk je kao ekipa ove godine za stupanj zreliji i vjerujem da može postati prvak. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.