Hajduk je kažnjavao za stajanje u gaćama na Bačama i tri rakijice na piru

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

FRANE MATOŠIĆ, legenda Hajduka s najviše nastupa (739) i prvenstvenih golova (149), kao trener kluba bio je jako strog. O tome svjedoči popis disciplinskih prekršaja i kazni igračima koji je dostavio Upravi za kolovoz 1957. godine

Više se kažnjavalo kašnjenje nego nedolazak na trening

Ivo Bego kažnjen je s 1000 dinara zbog nedolaska na treninge 21., 22., 23., 26. i 27. kolovoza 1957., a Miroslav Brkljača zbog neozbiljnog ponašanja na treningu s 300 dinara. Zanimljivo, kašnjenje na trening kažnjavalo se s 300 dinara, znatno više nego nedolazak na trening. 

Ante Vulić, otac također Hajdukove legende Zorana, kažnjen je s 500 dinara jer je "stajao vani preko određenog roka", no on je bio anđeo prema dvojici koji su prednjačili po noćarenju i nesportskom životu.

Kazna zbog stajanja u kupaćima na Bačvicama

Nikola Radović kažnjen je kumulativno s 3000 dinara jer je "na dan utakmice na kupalištu Bačvice stajao do 13 sati u gaćicama, iako je znao da je zabranjeno". Dva dana kasnije bio je u noćnom lokalu do dva sata iza ponoći. Radović je potom u Omišu bio s "nekom ženskom" i zbog toga zakasnio na trening. Osokoljen uspjehom "u šteti", Radović je onda na treningu vrijeđao Stanu Krstulovića i fizički ga je napao.

Apsolutni šampion je legendarni Mostarac. Ne, nije Baka, nego Sula

No, apsolutni šampion nediscipline i kralj ponoći u ovoj generaciji Hajduka bio je Sulejman Rebac. Mostarac koji je legenda i Veleža i Hajduka bio je očito jači i od sugrađanina koji je imao isti profesionalni put i reputaciju. Pogledajte nisku prekršaja i kazni koje bi se postidio i jedan Baka Slišković: "Na nekom piru popio tri rakijice pred utakmicu protiv BSK-a. Dan poslije bio pijan u noćnom lokalu do 2:30 iza ponoći, pa onda zbog vrućine nije htio igrati u Titogradu, današnjoj Podgorici."

No, Matošić naglašava da je vrućina samo izlika za "neuredan život". Rebac je kao recidivist bonvivan i dalje griješio, pa je opet bio prekasno vani. Konkretno, "do 3 u noći sa ženskom u Beogradu". Rebac je sam svim ovim prijestupima u klupsku blagajnu vratio čak 5000 dinara od ukupnih 11.900 za kazne za kolovoz 1957. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.