Hajduk doveo legendu belgijske lige

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

VADIS ODJIDJA-OFOE je novi igrač Hajduka. 34-godišnji belgijski veznjak na Poljud je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Gentom. Hajduk ga je predstavio videozapisom napravljenim po uzoru na scenu iz filma The Matrix.

Let's do this!

Objavljuje HNK Hajduk Split u Srijeda, 12. srpnja 2023.

Odjidja-Ofoe: Imam prijatelje u Hajduku

"Nakon razgovora s trenerom i ljudima iz Uprave imao sam jako dobar osjećaj. Objasnili su mi veličinu ovog kluba i ambicije, to je za mene bio veliki izazov. Svidjelo mi se što sam čuo i zato sam sada ovdje. Imam prijatelje koji su već tu u klubu ili koji poznaju klub pa sam ih pitao za informacije i sve što su mi rekli u Hajduku bilo je jako pozitivno", rekao je novi veznjak Hajduka pa dodao:

"Dijelio sam svlačionicu s Lovrom Kalinićem u Gentu i jedva ga čekam opet vidjeti. Marko Livaja bio je moj suparnik u Grčkoj kad sam igrao za Olympiacos. Znam njegove kvalitete i sretan sam što ćemo sada igrati skupa."

Nikoličius: Donijet će nam veliko nogometno iskustvo

"Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli dovesti igrača koji posjeduje ogromno nogometno iskustvo i koji je igrao na najvišim razinama nogometnog natjecanja. Vadis je profil veznog igrača koji može pokriti više pozicija u različitim sustavima igre, a najčešće je igrao na mjestu centralnog veznog igrača", izjavio je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius pa nastavio:

"Posjeduje elitne tehničko-taktičke karakteristike, izraženu nogometnu inteligenciju, brza i kvalitetna rješenja s odličnim pregledom igre i percepcijom prostora. Svojim otvaranjem i pozicioniranjem u fazi obrane i fazi napada drži stabilnost momčadi i balans linija. Igrač je liderskih karakteristika i pobjedničkog mentaliteta."

"Istekom njegovog ugovora s prethodnim klubom došli smo u situaciju dovesti ga kao slobodnog igrača bez odštete. Mišljenja sam da nam dolazak ovakvog profila igrača u našu momčad, kapetana Genta, donosi veliko nogometno iskustvo, dodatnu kvalitetu, liderstvo i dodanu vrijednost", zaključio je.

Legenda belgijske lige

Odjidja-Ofoe igrao je za mlađe uzraste Genta i Anderlechta, a onda je 2008. otišao u HSV. U njemačkom klubu zadržao se godinu dana pa je potpisao za Club Brugge. Ondje je bio pet godina jer ga je Norwich 2014. kupio za pet milijuna eura. Bio je na posudbi u Rotherhamu pa je 2016. kao slobodan igrač potpisao za varšavsku Legiju.

U Poljskoj je igrao godinu dana, kao i u Olympiakosu, a zatim se 2018. vratio u Gent, ujedno njegov rodni grad. Prema podacima Transfermarkta, Odjidja-Ofoe ima 231 nastup za Club Brugge i 204 nastupa za Gent. U Bruggeu je postigao 26 i asistirao za 28 golova, dok je igrajući za Gent 20 puta bio strijelac, a 37 puta asistent. 

Odjidja-Ofoe ima i tri nastupa za belgijsku reprezentaciju iz 2010. i 2011. godine. Po minutu je dobio u prijateljskoj utakmici s Rusijom (2:0) i kvalifikacijskoj za Europsko prvenstvo s Azerbajdžanom (4:1), dok je 26 minuta igrao protiv Kazahstana (4:1), također u kvalifikacijama za Euro 2012.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.