PREMIERSHIP

Guardiola: Htio sam Maguirea, ali si ga nismo mogli priuštiti

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MANCHESTER CITY osvojio je prvi trofej u sezoni. Engleski prvak pobijedio je europskog prvaka Liverpool nakon jedanaesteraca 5:4 i šesti put osvojio Community Shield te uzeo peti domaći trofej u nizu.

>> LIVERPOOL - MAN. CITY 4:5 Cityju prvi trofej u sezoni nakon jedanaesteraca

Nije momčad Pepa Guardiole posebno briljirala jučer na Wembleyju, ali je katalonski strateg bio zadovoljan.

"Nevjerojatno finale. Bili smo iscrpljeni. Liverpool je imao šanse pobijediti, ali imali smo ih i mi i mogu reći da je ovo bio dobar test za obje ekipe. Dobro je igrati s velikim rivalom uoči starta sezone kako bismo znali gdje se nalazimo u odnosu na njega", podvukao je Pep nakon Community Shielda.

"Važna je samo pobjeda. Čestitke momcima - prva titula u novoj sezoni je naša", dodao je Guardiola.

Nije mogao zaobići pitanje o Harryju Maguireu, stoperu Engleske kojeg je Pep silno htio kupiti, ali je donedavni igrač Leicestera u rekordnom transferu prešao u susjednog rivala, United.

"Harry je odličan nogometaš. Svjetska klasa. Bili smo zainteresirani za njega, ali nismo ga mogli priuštiti", objasnio je Guardiola.

Pitali su ga novinari i o odnosu s Leroyem Saneom, koji se cijelo ljeto dovodi u vezu s Kovačevim Bayernom. Mladi Nijemac se ozlijedio na utakmici protiv Liverpoola, a Pep ga je izvadio iz igre.

"Ozlijedio se. Meni je izgledalo strašno. Bio sam zabrinut zbog tog detalja pa sam ga zamijenio. Mislite li da imam problem s njim?"

Pepa je posebno oduševio debitant Rodri koji je ovog ljeta stigao iz Atletica.

"Bio je to možda najteži test koji je imao u karijeri. Debi i utakmica protiv prvaka Europe. Mislim da je odigrao nevjerojatnu utakmicu", podvukao je Guardiola.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.