Grčki suci pogurali Slaven Belupo u 2. pretkolo Europske lige

NA USIJANOJ umjetnoj travi stadiona TaQuali u La Valetti Belupo i Birkirkara odigrali su bez golova, te je ekipa iz Koprivnice tako sačuvala minimalnu prednost iz prve utakmice. No, dojam koji je ostavila momčad Milivoja Bračuna daleko je od prihvatljivog. Slaven Belupo nije ništa pokazao protiv protivnika koji spada među najlošije europske klubove, a igra na umjetnoj travi i teško izdrživa temperatura od 35 stupnjeva mogu poslužiti kao olakotna okolnost, ali ne i isprika za današnje izdanje Farmaceuta.

> Tijek susreta

Ako ćemo biti realni, treba priznati da su se u La Valetti mogli igrati barem produžeci! Iako je Slaven imao više prilika od Birkirkare, domaćini su ipak ostavili bolji dojam, te su se usprkos vidnoj nogometnoj limitiranosti borili za svaku loptu. Tako su u 40. minuti zabili i gol, ali grčki sudac Georgios Daloukas,  na sugestiju svojih pomoćnika, gol je poništio zbog zaleđa. Usporena snimka pokazala je da je ta odluka, u najboljem slučaju, dvojbena.

U prvom poluvremenu igrali samo prekidi

No, poklonjenom konju se, kako kaže narod, ne gleda u zube pa su i Farmaceuti vrlo rado primili ovaj poklon grčke sudačke trojke i utakmicu relativno mirno priveli kraju. Sama utakmica nije pružila gotovo nikakva uzbuđenja, a nekoliko polušansi koje smo vidjeli većinom su stvorene iz prekida. U prvih desetak minuta vidjeli smo tako dva direktna slobodna udarca za Slaven Belupo, a prvi šut prema okviru gola uputio je u 20. minuti Jurić koji je pucao točno u malteškog vratara Borga.

U 22. minuti Birkirkara je uspjela doći do Slavenovog kaznenog prostora, ali ubačaj na Buhagiara je propao, a sudac je pozvao time-out kako bi se igrači malo odmorili. U završnici prvog poluvremena akcija se uglavnom preselila na Slavenovu polovicu, a osim poništenog gola vidjeli smo i jednu nelošu akciju Slavena koja je okončana lošim udarcem Vručine.

Slaven se branio posljednjih pola sata

Na nešto življi način otvoreno je drugo poluvrijeme. Najprije je Vručina s lijeve strane poslao povratnu loptu za Posavca koji je sa 15 metara, sasvim sam, pucao prema golu, ali pogodio je braniča Birkirkare i propala je tako najbolja šansa Slavena. Maltežani su odmah uzvratili svojom najboljom šansom; Cornvalius je ostao sam pred vratarom Rodićem, ali požurio se i pokušao lobom sa 16 metara prebaciti Slavenovog vratar, ali nije uopće uspio naciljati okvir gola.

Uz iznimku dvije dobre prilike Delića, koji nije uspio zatresti mrežu Maltežana u 78. u 82. minuti, završnica drugog dijela u potpunosti je pripala Birkirkari. Da je Slaven igrao protiv kvalitetnije, konkretnije momčadi od Birkirkare, vjerojatno se ne bi uspio obraniti, ali Maltežani nisu imali dovoljno znanja (a ni sreće) da slože pravu prijetnju i uposle Belupovog vratara Rodića.

U drugom pretkolu Europske lige Slaven Belupo će igrati protiv FK Milana iz Kumanova, ekipe koja je prošlu sezonu završila kao drugoplasirana momčad makedonske lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.