VJEŠTICE PRVI PUT U SERIJI A Upoznajte najnovijeg talijanskog prvoligaša

Foto: Screenshot, Benevento Calcio

POZNAT je i posljednji klub koji će sljedeće sezone igrati u talijanskoj Serie A. Benevento Calcio je s 1:0 pobijedio Carpi u uzvratu finala doigravanja i nakon 0:0 u gostima potvrdio povijesni plasman u prvu ligu.

Benevento je sezonu završio na petom mjestu Serie B i razigravao je s klubovima od trećeg do osmog mjesta za posljednje mjesto u prvoligaškom društvu. Promociju su osigurali i SPAL i Verona.


Benevento, poznat i pod nadimkom "Stregoni" (Vještice), osnovan je 1929. godine, ali nikada u povijesti se nisu probili dalje od treće lige, Klub je oživljen 2005. godine kada je osnovan pod novim imenom Benevento Calcio S.p.A. Godinama su se uspinjali kroz najniže lige da bi 2016. prvi put u povijesti osigurali promociju u Seriju B. Godinu dana kasnije napravili su i najveći korak.


U play-offu je izbacio Rijekinu filijalu Speziju, Perugiju i sada Carpi. Do velikog uspjeha predvodio ih je 30-godišnji napadač Fabio Ceravolo koji je zabio 20 pogodaka u prvenstvu i jedan u play-offu, ali ključni pogodak sezone, večerašnji protiv Carpija za pobjedu 1:0 zabio je Puscas u 32. minuti.

 

 
Aktualna momčad je procijenjena na oko 17 milijuna eura (prema Transfermarktu), a u njoj su ove sezone i dvojica Hrvata, Marko Pajač (na posudbi iz Cagliarija) i Ricardo Bagadur (posudba iz Fiorentine).
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.