TRANSFERI

Željeli su ga Bayern i United, bio je Dinamova nada, a sada stiže u Goricu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

GORICA bi uskoro trebala završiti dva transfera. Riječ je o dovođenju Frana Brodića iz Kustošije i prodaji Kristijana Kahline u Ludogorec.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko potvrdio nam je da su oba posla u završnoj fazi. Uvjeti za dolazak Brodića tek moraju biti potpuno definirani, ali transfer je izvjestan.

Nekad veliki talent

Podsjetimo, Brodić je bio velika Dinamova nada nakon što je kao 14-godišnjak došao iz Zagrebove omladinske škole, a sa 16 godina i tri mjeseca debitirao za prvu Dinamovu momčad.

Pola godine kasnije zabio je i prvi gol, u Kupu protiv Zagore, i činilo se da je pred mladim napadačem velika karijera, ali se morao izboriti za minutažu. To nije uspio, pa je 2014. godine, kao 17-godišnjak, iznenada otišao u Club Brugge kod Ivana Leke.

Tražili su ga Bayern i Manchester United

No, odlazak u Belgiju bio je promašaj. U Bruggeu je bio miljama daleko od prve momčadi, a klub ga je poslao na posudbu prvo u Antwerpen pa u Roeselare. Za njih je zajedno upisao samo pet nastupa i jedan gol, a siječnju 2018. godine je otišao na posudbu u Cataniju, za koju je zabio tri gola uz dvije asistencije, pa su ga Talijani u ljeto prošle godine otkupili za samo 100.000 eura.

Brodić se nije uspio nametnuti ni u Cataniji, koja je 2. rujna ove godine s njim raskinula ugovor, te je veliki Dinamov talent, za kojeg su se svojedobno raspitivali Bayern i Manchester United, danas bez kluba. Ovih dana bio je ponuđen Rijeci kao slobodan igrač, ali ga je klub s Rujevice, kojemu nedostaje igrača, odbio.

Kahlina prelomio

Kod Kahline je priča bila nešto kompleksnija. On je proveo nekoliko mjeseci na posudbi u Ludogorecu i došlo je vrijeme da bugarski prvak otkupi njegov ugovor, ali se u međuvremenu pojavila još jedna ponuda.

Poslao ju je neimenovani klub iz američkog MLS-a, ali ju je Kahlina odlučio odbiti kako bi ostao u Europi i bio bliže Hrvatskoj i obitelji.

Moguće su i prodaje

Prodaja Kahline trebala bi biti gotova stvar do kraja dana, a za službenu objavu Brodićevog dolaska trebat će ipak pričekati još neko vrijeme. 

Osim ova dva transfera, Gorica aktivno radi na tržištu i može se očekivati još dolazaka u narednom periodu, ali, naravno, kao i uvijek, ako dođe prava ponuda, svi su i na prodaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.