Transferi

Gorica dovela bivšeg napadača mlade momčadi Juventusa i Torina

Foto: HNK Gorica

DESETAK dana nakon što je senegalskog napadača Cherifa Ndiayea poslala na posudbu u turski Göztepe, HNK Gorica je dovela novog senegalskog napadača. Kao što je već pred dva mjeseca saznao Index.hr, riječ je o 22-godišnjem Mataru Dieyeu, koji je stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s ukrajinskim Olimpikom iz Donjecka.

Senegalski napadač rođen u Dakaru potpisao je ugovor na tri godine, a prije dolaska u Goricu konzultirao se s već spomenutim Ndiayeom.

"Razgovarao sam sa Cherifom prije konačne odluke, govorio je jako lijepo o klubu, gradu, suigračima, stručnom stožeru, ljudima iz kluba... Upoznao me malo i s ligom, naravno da sam išao i pogledati isječke, neke utakmice, tako da mogu reći da znam što me čeka. Sviđa mi se što je u ligi puno tehnički jakih igrača, vjerujem da ću se svojim stilom igre dobro uklopiti u ono što Gorica igra", kazao je Dieye za službenu stranicu kluba koji iz prve tri utakmice ima sve tri pobjede u domaćem prvenstvu.

Sličnosti između novog napadača Dieyea i starog Ndiayea ima mnogo. Obojica su odrasli u Dakaru, priblično su iste visine (190:189 centimetara u korist Ndiayea), a kao mladi nogometaši su nastupali u istoj akademiji.

"Rekao bih da smo Cherif i ja slični i po igračkom stilu. On želi biti svugdje, raditi sve što se može na terenu, a isto to želim i ja. U svakoj utakmici napraviti apsolutno sve što mogu da pomognem momčadi. Nisam ga poznavao ranije, iako sam znao za njega."

Iako su mu tek 22 godine, Dieye je u Europi već igrao u tri zemlje, Italiji, Malti i Ukrajini.

"Imao sam 16 godina kad sam došao u Europu, u talijansku Vicenzu, iz koje sam otišao na posudbu u torinski Juventus. Igrao sam tamo za mladu momčad, trener nam je bio Fabio Grosso, ali na kraju sam se vratio u Vicenzu, pa već nakon jedne polusezone potpisao za Torino. Na kraju sam završio u Ukrajini, gdje sam igrao za Karpaty i Olimpik iz Donjecka", zaključio je svoje predstavljanje Dieye.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.