Gorgon nakon četiri godine napušta Rijeku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ALEXANDER GORGON napušta Rijeku. 

Austrijski napadač i kapetan riječkog kluba odlazi u Poljsku gdje bi trebao potpisati za Pogon Szczecin, objavio je poljski Pogonsportnet, medij blizak klubu. 

Gorgon je već bio u Poljskoj i razgovarao s klubom, što navodi na zaključak da je njegovo vrijeme u Rijeci završilo.

Kako doznajemo, sve bi službeno trebalo biti gotovo u ponedjeljak, nakon što Rijeka odigra finale Kupa protiv Lokomotive.

Problem će biti bogati ugovor, ali Rijeka radi na rješenju koje će zadovoljiti sve tri strane

Često se proteklih mjeseci ovaj 32-godišnjak mučio s ozljedama, a dolaskom Simona Rožmana na klupu i promjene formacije u 3-5-2 ubrzo je i potpuno ispao iz prvog plana. Gorgonu to nije odgovaralo i uz splet svih okolnosti očito je odlučeno da karijeru kraju privede daleko od Kvarnera. 

Problem pri transferu mogao bi stvarati Gorgonov trogodišnji ugovor s Rijekom koji mu godišnje garantira oko 240 tisuća eura. Teško je za očekivati da će Pogon platiti odgovarajuću odštetu, a pogotovo ne 1,3 milijuna eura na koliko ga Transfermarkt procjenjuje, pa će se transferu vrlo vjerojatno pristupiti na neki drugi način.

U više navrata s Rujevice su naglašavali svoj "džentlmenski" pristup prema igračima, pogotovo onima starijima. U takvom aranžmanu Kvržić je otišao u Tursku pa je za očekivati da će se slično dogoditi i s iskusnim Austrijancem.

Nadalje, Gorgonovi roditelji su Poljaci i poljski jezik je jedan od onih koje tečno govori. Čak je i njegov otac Wojciech Gorgon bivši igrač Wisle Krakow te bivši sudac u Austriji, dok mu je majka nastupala za Poljsku u gimnastici. S te strane, Poljska je logičan odabir.

Rijeci ga preporučio Bjelica, Keku i Bišćanu bio stožerni igrač

Podsjetimo, Gorgon je u Rijeku stigao 2016. godine iz bečke Austrije. Osobno ga je Damiru Miškoviću preporučio Nenad Bjelica, a kod Matjaža Keka bio je jedan od stožernih igrača. Kod Bišćana je zadržao taj status, ali su ga do prikaza punog potencijala znatno usporile ozljede.

Rožmanov dolazak značio je i promjenu sustava igre pa je to u potpunosti udaljilo Gorgona od prve ekipe. Nekoliko puta govorilo se o tome da će Gorgon karijeru završiti na Kvarneru, ali uzevši u obzir situaciju s koronakrizom i niz drugih okolnosti, očito je dobio šansu zaraditi još koju tisuću eura više pred odlazak u mirovinu.

Rijeka mu neće stajati na putu do toga, nego će "džentlmenski" iznaći rješenje da sve tri strane budu zadovoljne.

Gorgon je za Rijeku nastupio 126 puta, 42 puta je bio strijelac, a dodao je i 14 asistencija. Navijači će ga pamtiti po sjajnom karakteru, iznimnoj profesionalnosti i iskustvu koje je ugradio u riječke uspjehe proteklih sezona.

Gorgon će, s druge strane, pamtiti povijesnu titulu prvaka Hrvatske i dva Kupa. Tko zna, možda u subotu tome doda još jednu titulu Kupa...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.