Gjergja porazio Cibonu u Ligi prvaka

Foto: Hina

KOŠARKAŠI Cibone poraženi su u 7. kolu D skupine Lige prvaka na gostovanju kod Oostendea u Belgiji s 70:82 (17-25, 22-21, 18-12, 13-24).

Cibona je ubilježila i peti poraz u skupini protiv momčadi koju vodi Zadranin Dario Gjergja. U zadnju četvrtinu zagrebačka momčad je ušla samo s jednim poenom zaostatka, no u zadnjih 10 minuta belgijska momčad se odvojila i slavila.

Kod Cibone su prednjačili Šakić (18), Reynolds (13) i Žižić (10), dok je domaći sastav predvodio Boukichou (20).

S omjerom 2-5 Cibona je zadnja, osma u skupini, dok Oostende sada ima 3-4. 

Trener Cibosa Damir Mulaomerović je nakon poraza rekao: "Imali smo šansu pobijediti. Čestitke momčadi Oostendea koji su na kraju bili više fokusirani i koncentrirani. Imali su i par sretnih šuteva koji su im ušli. Moji igrači su igrali dobro. Bila je ovo jedna teška utakmica, pokušali smo pronaći ritam. Mislim da smo mogli dobiti ovu utakmicu uz  još par dobrih napada, pogotovo u zadnjih 6-7 minuta kada su se podignuli. U tom periodu mi nismo mogli pronaći ritam u napadu, a u obrani nismo bili dovoljno koncentrirani te smo primili nekoliko laganih koševa. Pokušat ćemo ih dobiti na domaćem terenu".

"Možemo biti zadovoljni većim dijelom utakmice pogotovo nakon druge i treće četvrtine gdje smo igrali dobru obranu uz dobru distribuciju lopte. Imali smo šansu pobijediti, ali da bi se ovakva utakmica dobila moraš napraviti još dva faula dok si u bonusu. Lako su dolazili u poziciju za šut kad nismo bili u bonusu. To je glavni razlog našeg poraza. Mislim da smo na kraju odigrali dobru utakmicu i to je ovog trenutka najvažnije", izjavio je nakon utakmice Nebojša Joksimović.



Oostende - Cibona  82:70

TELENET OOSTENDE: Lambrecht, Walden 10, Mwema, Keselj 5, Gillet 13, Salumu 7, Katić 10, Boukichou 20, Djordjevic 1, Jagodic Kuridza 6, Kesteloot 3, Newbill 7

CIBONA: Reynolds 13, Šakić 18, Marinelli, Maric, Ćorić, Šiško, Bošnjak 2, Rozić 8, Sulejmanović 9, Slavica 6, Joksimović 4, Žižić 10

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.