Gazzetta je rasturila s današnjom naslovnicom, a koja je vama najbolja?

Foto: La Gazzetta dello Sport

"LONDON Calling", stoji u velikom naslovu današnjeg izdanja talijanskog sportskog lista La Gazzetta dello Sport, čime najavljuje moguću veliku selidbu talijanskih trenera na Otok. Luciano Spalletti navodno je na korak do Tottenhama, Massimiliano Allegri trebao bi naslijediti Arsenea Wengera, a obojicu u Chelseaju dočekuje Antonio Conte.

Sjajni Gazzettini urednici glave svojih trenera montirali su na tijela članova The Clasha, kultnog engleskog punk-rock benda iz sredine sedamdesetih. Legendarni Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon i Topper Headon u deset godina objavili su šest albuma od kojih je, osim zbog fantastične glazbe i tekstova te moćnog covera najpopularniji "London Calling".

Na famoznom coveru basist Paul Simonon razbija gitaru u New Yorku, nakon što je shvatio da redari nisu dopustili publici da stoji u dvorani u kojoj su bile samo sjedalice.

Upravo je to remek-djelo dizajnera Raya Lowryja poslužilo kao inspiracija Gazzetti koja najavljuje da će dolazak još dvojice talijanskih trenera u London imati utjecaj na Englesku kao što je imao taj Clashov album.

Sjajna ideja talijanskih novina potaknula nas je da vas podsjetimo na još neke od fantastičnih ideja naših kolega iz cijelog svijeta, čije novinske naslovnice su obilježile brojne povijesne sportske događaje. Ako smo neku zaboravili, podsjetite nas u komentarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.