TRANSFERI

Gazzetta: Boban je našao što je tražio. Njemačkog Kaku

Foto: Gulliver / Getty Images

ZVONIMIR BOBAN okončao je misiju potrage za svetim gralom novog Milana - playmakerom. Milanska La Gazzetta dello Sport ističe da ga je pronašao u Njemačkoj, točnije u Borussiji Mönchengladbach.

Njegovo ime je Florian Neuhaus i ima 22 godine. Njemački sportski mediji nazivaju ga nasljednikom velikog Lothara Matthäusa, dok ga je najpoznatiji talijanski sportski magazin proglasio "njemačkim Kakom".

La Gazzetta navodi da je njegov zastupnik Christian Nerlinger, bivši nogometaš Bayerna i Borussije Dortmund, već uspješno počeo pregovore s Milanom oko transfera svog štićenika. Ne nužno ovog ljeta, ali svakako onog sljedećeg. Isti izvor ističe da se posao može smatrati gotovo riješenim. Milan želi definirati uvjete i zakapariti Neuhausa kako ga ne bi oteo njemački monopolist Bayern. Posebno zato što je Neuhaus Bavarac, ali odgojen među Bayernovim rivalima zehcigerima.

Neuhaus je sjajno odigrao prošlu sezonu, tijekom koje je u 33 nastupa u Bundesligi imao tri gola i deset asistencija. Pažnju najboljih klubova u Njemačkoj privukao je i sezonu ranije, na posudbi u drugoligašu Fortuni. Klub iz Düsseldorfa je sa šest golova i nizom odličnih utakmica vratio u prvu Bundesligu. Početkom ovog ljeta je za U-21 reprezentaciju Njemačke odigrao svih pet utakmica na Euru, gdje je u finalu izgubio od Olmove Španjolske. 

Njemački novinari kao Neuhausove glavne kvalitete navode vrhunsku tehniku, čitanje igre i taktičku zrelost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.