Gattusa mijenja njegov prethodnik?

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILANOVO bogato naslijeđe zadnjih godina nemilice blijedi. Europski i talijanski velikan prepunih trofejnih riznica doživljava brojne blamaže, a povratak među svjetsku elitu zbog nejasne vizije sasvim je upitan. 
 
Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Siniša Mihajlović i Cristian Brocchi te Vincenzo Montella u protekle tri godine nisu uspjeli revitalizirati milanski klub. 
 
Nakon Milanova sinoćnjeg poraza na San Siru protiv Atalante, naveliko se spekulira kako bi se redu ''neuspjelih reformatora'' uskoro mogao priključiti i Gennaro Gattuso.
 
"Ne bojim se smjene. Uostalom, ja sam najmanji problem. Da sam primijetio da me igrači ne podržavaju, odmah bih podnio ostavku. Problem je drugačije prirode. Nismo srasli kao kompaktna zajednica. Kada se susretnemo s problematičnim momentima, ne znamo reagirati. Naša mentalna blokada nije slučaj pojedinca, već kolektiva. Situacija je komplicirana, mnoge stvari ne funkcioniraju. Momentalno se trebamo prestati pozivati na prošlost. Moramo se koncentrirati na sadašnjost", iskreno je obrazložio Gennaro Gattuso, nasljednik Vincenza Montelle kojem sudbina navodno ovisi o predstojećim susretima s Interom u četvrtfinalu Kupa 27. prosinca i Fiorentinom u prvenstvu tri dana kasnije. 
 
Milan je i dalje u procesu izgradnje, istaknuo je Massimiliano Mirabelli.
 
"Ispričavamo se našim navijačima. Znali smo da će faza povratka na stare staze biti teška i dugotrajna. Ne smijemo klonuti duhom. Žao mi je i razočaran sam kada čujem da ljudi govore kako sadašnja momčad nije vrijedna kluba kao što je Milan", rekao je Milanov sportski direktor i pojasnio status Gennara Gattusa koji je na udaru kritika.
 
"Rino je sjajan trener, a još bolji čovjek. Kada smo ga imenovali trenerom, znali smo da će se suočiti s mnogo poteškoća. Međutim, vrijeme je da svi odreda budemo muškarci i podnesemo kritike. Osobno snosim najveću odgovornost za cjelokupnu situaciju i stoga mene kritizirajte", poručio je Massimiliano Mirabelli.
 
Prema tvrdnjama talijanske La Stampe, Vincenzo Montella mogao bi se vratiti na poziciju šefa stručnog stožera ako Gennaro Gattuso bude otpušten.
 
Iako je smijenjen u studenom, njegov se povratak nameće kao najlogičnija solucija. I dalje je pod ugovorom s Milanom, što nije rijetkost na Apeninskom poluotoku jer se trenerski ugovori rijetko raskidaju odmah po svršetku suradnje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.