Gabrića počeli buditi uz umjetne kome: Na respiratoru ipak ostaje cijelu noć

DRAGU GABRIĆA liječnici u splitskoj bolnici počeli su buditi iz umjetno inducirane kome oko 13 sati. Gabrića će pokušati skinuti s respiratora, ali sve ovisi o tome kako će on reagirati. Očekuje se da buđenje iz kome traje oko 18 sati.

Nakon nekoliko sati buđenja iz inducirane kome, postupak teče bez problema, vitalne funkcije su zadovoljavajuće, a buđenje će, očekuju liječnici, trajati cijelu noć. Do jutra će Gabrić sigurno ostati na respiratoru, doznajemo iz bolnice.

U posjet stigao izbornik s reprezentacijom

Mladog nogometaša danas su u KBC Splitu posjetili izbornik Slaven Bilić, tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te ostatak reprezentativaca. "On čuje i nesvjesno reagira, ali je i dalje u u duboko nesvjesnom stanju i daleko je to od svjesne reakcije. Stanje je ipak puno svjetlije nego prije dva dana." izjavio je Jurica Rakić, doktor Hajduka i reprezentacije Hrvatske nakon što je posjetio Dragu.

Doznali smo i da je policija utvrdila da je Gabrić u trenutku nesreće bio unutar ograničenja brzine na autocesti što znači da nije išao brže od 130 na sat. Do nesreće je došlo jer nije prilagodio vožnju vremenskim uvjetima na cesti.

Pred bolnicom brojna rodbina i prijatelji

Sinoć su u posjeti Gabriću bili članovi obitelji i prijatelji, a on je na to reagirao osmijehom i micanjem rukom. To je dobra vijest, a još više ohrabruje što su pregledi magnetskom rezonancom i CT pokazali kako Drago nema ozbiljnijeg oštećenja mozga.

Činjenica da Gabrić pomiče udove pokazuje dakle da nema onog što liječnici stručno zovu "ozljeda moždanog debla".

I jutros su pred bolnicom na Firulama dežurali brojni Gabrićevi prijatelji i obitelj. Bio je tu Gabrićev djed Drago, otac Tonči, sestra Paškvalina...

Perišić: Reagira kad pričaš s njim

Gabrića su jučer posjetili brojni prijatelji među kojima suigrač iz Trabzonspora Hrvoje Čale zajedno s liječnikom turskog kluba dr. Hakanom. Pred bolnicom su se susreli s Gabrićevom obitelji, ocem i bivšim vratarom hrvatske reprezentacije Tončijem te sestrom Paškvalinom te glasnogovornikom i liječnikom reprezentacije Davorom Gavranom i Juricom Rakićem. Podršku mu je dao i Ivan Perišić.

"Raduje me što reagira kad pričaš s njim. Nema vidljivih tjelesnih ozljeda osim zatvorenog oka", rekao je novi igrač Borussije Dortmund.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.