FUTSAL

Futsal Euro: Španjolska vodila 2:0 protiv prvaka u polufinalu pa ispala

Foto: Profimedia

FUTSAL reprezentacija Portugala plasirala se u finale Europskog prvenstva u Nizozemskoj. Bolja je bila od susjeda i sedmerostrukog prvaka Španjolske s 3:2, iako su gubili 2:0. Time se pridružila Rusiji koja je u ranijoj utakmici svladala Ukrajinu, zemlju s kojom se nalazi na rubu ratnog sukoba.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLČINU ŠKARICAMA KOJIMA JE RUSIJA IZBACILA UKRAJINU

Španjolci su poveli već u 17. sekundi preko Raula Gomeza, a do poluvremena je precizan bio i Chino. U 29. minuti počinje veliki preokret kada je Bruno Coelho zabio iz penala. Zicky je u 32. minuti zabio za poravnanje, a isti igrač je spretno skrenuo loptu u mrežu za vodstvo minutu i pol prije kraja.

Španjolci su pokušali doći do gola i produžetaka igrom s golmanom-igračem. Najbolju šansu imali su dvije sekunde prije kraja kada se Ortiz sjajno uvukao između portugalskih linija, ali je njegov udarac s devet metara završio par centimetara pokraj gola.

Finale između Rusije i Portugala igra se u nedjelju od 17:30, dok se utakmica za treće mjesto igra tri sata ranije. Portugalci su aktualni europski i svjetski prvaci, a svoj jedini naslov dosad Rusija je osvojila u Španjolskoj 1999. godine. U nedjelju ćemo dobiti treću reprezentaciju, uz Španjolsku i Italiju, koja je bar dvaput osvojila Europsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.