FUTSAL

Futsal čelnik napustio savez: U Makarskoj smo pokradeni pred cijelom državom

Foto: MNK Novo vrijeme

FUTSAL Pula bila je na korak do ostvarenja nevjerojatnog cilja. Već u prvoj prvoligaškoj sezoni ušla je u finale 1. Hrvatske malonogometne lige. Tamo je gubila u seriji od makarskog Novog vremena 2:1, ali je osam sekundi prije kraja napravila šesti akumulirani prekršaj. 

Novo vrijeme je iskoristilo deseterac i odvelo je utakmicu u produžetke gdje su još iz jednog deseterca zabili i uzeli odlučujuću, treću pobjedu te još jednom osvojili naslov prvaka Hrvatske. Na sporan prekršaj u finišu utakmice žestoko su reagirali igrači Pule, ali situacija je dobila i treće poluvrijeme.

Naime, tajnik Futsal Pule i član Izvršnog odbora županijskog nogometnog Goran Mihovilović saveza odlučio je odstupiti s funkcije u savezu. U priopćenju za javnost zahvalio je svojem klubu za promociju futsala, a onda je napisao i kako ne može raditi s ljudima koji su pokrali njegov klub.

"Pokradeni smo pred čitavom državom"

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti: "Kao prvo, naklon do poda mojoj djeci. Vi ste za mene prvaci i pobjednici. Četiri godine sam proveo s tom djecom gotovo isto vremena kao sa svojom. Učio od njih i uživao u njihovom napretku.

Klanjam vam se i postigli ste veliki uspjeh, vi ste na makarske tribine doveli više ljudi nego ih je bilo na našoj prvoj utakmici 1. HMNL. Ujedinili ste grad koji je zaboravio što je ozbiljan sport. I zato, svjestan da se ništa neće promijeniti, podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana izvršnog odbora NSŽI-a i člana Komisije za futsal HNS-a.

Jučer smo pokradeni, otvoreno i pred cijelom državom i ja ne bih imao obraza više doći u svlačionicu moje djece znajući da sjedim za stolom s ljudima koji su im oteli pravo na petu utakmicu. Drsko oteli!!!! Idemo dalje jači, čvršći, pametniji, danas potpisujem zauvijek biti drugi ako to znači biti okružen ovako divnim ljudima kao što su moji zeleno žuti heroji!"

Sporan prekršaj osam sekundi prije kraja

Podsjećamo, na poluvremenu je Novo vrijeme vodilo 2:1. Luka Suton dao je dva gola za Makarane, a Baisel je pogodio za Pulu. Kada je Toni Jelavić zabio za 3:1, činilo se kako će Novo vrijeme prelomiti susret. Ipak, slijedi sjajna serija u kojoj Dean Moravac, Manolo Bilić i Ivan Šulentić preokreću rezultat. 

Drama je dosegnula vrhunac osam sekundi prije kraja kada je Baisel napravio šesti akumulirani prekršaj i dao šansu Jelaviću da dovede Novo vrijeme do produžetka. Sjajni ljevak nije propustio tu šansu i poslao je loptu pored reprezentativne jedinice Žarka Luketina za 4:4.

U produžetku je ponovo presudila neopreznost Puležana. Jelavić je opet dobio šansu iz deseterca i opet je dao gol. Pula je do kraja žestoko napadala, dvaput je pogodila okvir gola, ali nije uspjela stići do gola koji bi je odveo do penala. Novo vrijeme je tako osvojilo treći naslov. Prva dva su osvojena 2018. i 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.