Premiership

FULHAM - EVERTON 2:3 Ancelottijeva momčad prekinula niz od četiri susreta bez pobjede

Foto: EPA

EVERTON je na gostovanju kod Fulhama u devetom kolu Premiershipa upisao petu ligašku pobjedu i prvu nakon četiri uzastopne utakmice bez trijumfa.

Momčad Carla Ancelottija je slavila rezultatom 2:3, a golove su postizali Dominic Calvert-Lewin dva puta i Abdoulaye Doucoure jednom.

Calvert-Lewin je postigao dva pogotka iz velike blizine

Everton je poveo već u prvoj minuti kada je Richarlison s lijeve strane prizemnom loptom u sredini uposlio Calvert-Lewina koji se spetljao u petercu domaćih, ali je nekako uspio poentirati.

Vodstvo gostiju je trajalo do 15. minute kada Bobby Reid pogađa za izjednačenje. Tom Cairney je s Reidom odigrao lijep dupli pas koji je potonjem otvorio prostor u šesnaestercu Evertona.

Goste u 29. minuti u novo vodstvo dovodi Calvert-Lewin. Višak na desnoj strani je napravio Iwobi i poslao loptu u sredinu odakle je ona došla do lijevog boka na Dignea koji opet prizemnom loptom u sredini pronalazi engleskog reprezentativca koji zabija za 1:2.

Cavaleiro je propustio realizirati penal za Fulham

Šest minuta kasnije Digne je opet u centru pozornosti. Sada zbog milimetarski točnog ubačaja po zraku za Doucourea koji nije imao težak posao pogoditi glavom iz velike blizine.

U 68. minuti je Fulham imao kazneni udarac koji nije iskoristio Ivan Cavaleiro. On se poskliznuo i poslao loptu izvan okvira. Ipak, dvije minute kasnije Ruben Loftus-Cheek pogađa za konačnih 2:3 iz blizine nakon što je lopta promijenila smjer od kolumbijskog stopera Mine.

Evertonu sljedeće subote u goste dolazi Leeds United, dok Fulham ide na gostovanje kod Leicester Cityja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.