SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Francuzi potvrdili: Evo kada se na teren vraća "ubojica" Hrvatske

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO JE francuski izbornik Didier Dinart razmišljao o ubacivanju Nikole Karabatića u sastav za utakmicu s Njemačkom, derbi skupine A protekao je bez legendarnog srednjeg vanjskog.

Međutim, na toj se utakmici već na početku ozlijedio kapetan Cedric Sorhaindo, stradao mu je list, pregledi su pokazali rupturu, a liječnici odredili tri tjedna mirovanja. U prijevodu, za njega je SP završen.

Tako je Dinart mirne duše mogao konačno posegnuti za trostrukim dobitnikom nagrade za svjetskog rukometaša godine. Karabatić će biti u kadru za susret s Rusima u četvrtak. On se oporavio od operacije stopala, a Dinart je u razgovoru s njegovim PSG-om odlučio da je spreman za povratak na teren.

Iako se ne radi o zamjeni pozicije za poziciju, odnosno srednji vanjski upada umjesto pivota, L'Equipe piše da je Dinartov potez logičan jer je Karabatić pravi vođa i dostojna zamjena za kapetana.

Sorhaindo će ipak ostati uz reprezentaciju kako bi "nastavio pomagati momčadi, prvenstveno mladima", kaže Dinart.

Karabatić je u Njemačkoj još od subote iako nije bilo u planu da igra u prvom krugu. Međutim, kapetanova nesreća ubrzala je njegov povratak, što nije dobra vijest za hrvatsku reprezentaciju jer joj je on godinama bio najveća prijetnja. S Karabatićem je Francuska osvojila dva olimpijska zlata i brojne europske i svjetske medalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.