Francuzi lako svladali Nijemce u Davis cupu, Srbi izgubili u parovima

FRANCUSKA Davis Cup reprezentacija pridružila se Hrvatskoj i Češkoj, selekcijama koje su već u subotu ostvarile ukupne pobjede u dvobojima 1. kola Svjetske skupine, te se plasirale u četvrtfinale.

U dvoboju protiv Njemačke u u Toulonu, na dvoranskoj tvrdoj podlozi, Francuzima su treći bod donijeli Julien Benneteau i Michael Llodra pobjedom u igri parova protiv Christophera Kasa i Philippa Kohlschreibera 6:1, 6:4, 1:6, 7:5 nakon dva sata i 25 minuta igre. Francuzi će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Španjolske i Švicarske (1:1 nakon prvog dana).

Reprezentacija SAD-a dobila je igru parova u beogradskoj Areni protiv Srbije (zemljana podloga), te smanjila vodstvo domaćina na 2-1. Mike Bryan nije mogao zaigrati sa svojim bratom blizancem Bobom zbog problema s trbuhom, pa se Bobu Bryanu pridružio John Isner. Njih dvojica pobijedili su Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića 7:6(8), 5:7, 7:6(8), 6:3 nakon tri sata i 6 minuta vrlo izjednačene borbe, u kojoj su do pobjede vrlo lako mogli doći i srpski tenisači.

U tie-breaku prvog seta Tipsarević i Zimonjić su imali vodstvo 6:2, dakle, čak četiri vezane set lopte! Nisu ih iskoristili, kao niti petu nešto kasnije, što je vjerojatno prelomilo i cijeli meč. Srpski tenisači imali su set loptu i u tie-breaku trećeg seta. No, pobijedili su Amerikanci, pa će odluka o pobjedniku ovo meča, koji će biti protivnik Hrvatskoj u četvrtfinalu, ipak pasti u nedjelju.

 

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Francuska – Njemačka 3:0

Benneteau / Llodra - Kas / Kohlschreiber 6:1, 6:4, 1:6, 7:5

Srbija – SAD 2:1

Tipsarević / Zimonjić – B. Bryan / Isner 6:7(8), 7:5, 6:7(8), 3:6

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.