EURO ZA MLADE

Francuski izbornik se pribojava jednog igrača Hrvatske: "Jako je eksplozivan"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MLADA hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 21 sat igra protiv Francuske u drugom kolu skupine C Europskog prvenstva do 21 godine. Hrvatska je na startu doživjela težak poraz od Rumunjske (1:4), dok su Francuzi svladali Englesku (2:1), i to autogolom u 95. minuti.

Zato je večerašnji dvoboj jako važan i nakon njega će biti jasnije tko je bliži plasmanu u polufinale turnira. Izbornik Francuske Sylvain Ripoll gledao je utakmicu Hrvatske i Rumunjske te dobro analizirao momčad Nenada Gračana.

"Hrvatima nije bilo lako protiv Rumunja jer su primili rani gol iz penala nakon VAR-a, a poslije njega ubrzo je došao i drugi. Mi moramo odigrati dobro tako što ćemo napraviti velik pritisak na njihovu zadnju liniju", rekao je, a potom pohvalio Hrvatsku koja će morati igrati bez ozlijeđenih Benkovića i Brekala.

"Hrvatska ima puno odličnih igrača, a Vlašić je jedan od njih. Moram istaknuti Halilovića, onda ozlijeđenog Brekala... Hrvati imaju puno talenata u svojoj momčadi. Rezultat koji ste ostvarili protiv Rumunjske, po meni, nije odražavao pravo stanje stvari na terenu."

Nakon toga je Ripoll otkrio kojeg se hrvatskog igrača najviše pribojava.

"Vlašić. Jako je brz, direktan i eksplozivan igrač. Može samostalno krenuti u napad ili iskoristiti vezu s drugim igračima te ćemo sigurno na njega morati posebno pripaziti", najavio je. 

Zanimljivo, Francuska se na prvenstvo plasirala prvi put od 2006. godine, a u međuvremenu je ostala bez najboljeg strijelca kvalifikacija Terrierea i kapetana Dialloa, kao i bez krilnog igrača Bambe. Zato je u ekipu upao Marcus Thuram, čiji je otac Lilian 1998. zabio dva gola Hrvatskoj u polufinalu Svjetskog prvenstva u pobjedi 2:1.

"Thuram je imao odličnu sezonu u svom klubu i puno je napredovao. Kada je kao zamjena ušao u igru protiv Engleske, bio je jedan od naših najvažnijih igrača, bio je jako uporan, nije odustajao u duelima. Očekujemo puno od njega, kao i od ostalih igrača", zaključio je francuski izbornik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.