EP ZA RUKOMETAŠICE

Francuska se boji Hrvatica: Više su prijateljice nego suigračice, jako su kul

Foto: EPA

SVJETSKA i europska prvakinja te osvajačica srebrne olimpijske medalje Beatrice Edwige (32) šefica je francuske obrane koja će u petak pokušati zaustaviti hrvatske rukometašice na putu do europskog finala.

Francuskinje u Danskoj brane europski naslov iz 2018. godine, a jedina su preživjela ekipa iz iste faze natjecanja s posljednjeg EP-a.

"Doista možemo biti ponosni na to jer su europska prvenstva najteži turniri od svih", kazala je Edwige u razgovoru za službenu stranicu prvenstva.

Hrvatice su više od suigračica

Francuska je do polufinala stigla bez poraza upisavši pet pobjeda i remi protiv Rusije. Večeras će s druge strane stajati najugodnije iznenađenje EP-a, reprezentacija Hrvatske.

"Zaista se bojimo Hrvatske. Nemaju što izgubiti, više su prijateljice nego samo suigračice. Zaista su dobre i izlaze iz okvira s jako velikom borbenošću", naglasila je pivotkinja mađarskog Györa.

Ne znaju kako ih zaustaviti

"Za nas je teško suočiti se s ovakvom ekipom. Moramo ih nekako zaustaviti, jako su kul i opuštene. Stoga ne bismo trebale napraviti veliku pogrešku tvrdeći da smo favoritkinje, nego se izuzetno intenzivno pripremati na putu do finala. Definitivno, bit će to 60 minuta borbe", dodala je.

Edwige je do sada u dresu francuske reprezentacije osvojila svjetsko (2017.) i europsko zlato (2018.), olimpijsko srebro (2016.) te europsku broncu (2016.).

"Ako pobijedimo u petak, sigurno smo osvojile medalju. I da budem iskrena, trenutno me nije briga koju, ako se kući vratim s medaljom. Ne moramo biti favoritkinje u petak, nego pobjednice", zaključila je Edwige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.