Fox prvi dobitnik nove nagrade u NBA ligi

Foto: Profimedia

RAZIGRAVAČ Sacramento Kingsa De'Aaron Fox prvi je dobitnik nove nagrade u NBA ligi, koja se dodjeljuje najboljem igraču u ključnim trenucima utakmice, takozvanom "clutchu", a nazvana je po legendi Los Angeles Lakersa Jerryju Westu. U opisu nagrade stoji kako se ona dodjeljuje igraču "koji najbolje prolazi za svoje suigrače u tijesnim završnicama".

Fox je uvjerljivo osvojio prvo mjesto s 460 bodova, a 91 od 100 glasača ga je svrstao na prvo mjesto. Drugi je završio igrač Miami Heata Jimmy Butler sa 104 boda, a treći DeMar DeRozan iz Chicago Bullsa s 80 bodova.

Tijesnim završnicama ili "clutchom" se smatraju sve situacija kada je razlika između dvije momčadi pet poena ili manja u posljednjih pet minuta susreta. Fox je u takvim situacijama ove sezone ukupno postigao 194 koša, a tri je puta tijekom sezone zabio pobjednički koš u posljednjim sekundama utakmica. 

S 25.0 poena, 6.1 asistencijom i 4.2 skoka Fox je predvodio Kingse do trećeg mjesta u Zapadnoj konferenciji i prvog ulaska u doigravanje tog kluba nakon 16 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.