FOTO Ovo su najtužnije fotografije SP-a

Foto: Epa

IGRALA se 53. minuta odlučujućeg dvoboja između Irana i Portugala za plasman u drugi krug. Iranu je igrala samo pobjeda, dok je prvak Europe išao dalje i s bodom, a s obzirom na rezultat utakmice između Španjolske i Maroka (2:2), s pobjedom bi bio prvi.

U toj, 53. minuti Portugal je vodio 1:0 prekrasnim golom Ricarda Quaresme, a dobio je i penal. Tada nitko nije Irancima davao ni grama šanse. Ipak, Ronaldu je vratar Irana obranio, a u tom trenutku igra prvaka Europe posve se raspala. Iranci su se okuražili, počeli su napadati kad su shvatili da je Portugal ranjiv. U 81. minuti živce je izgubio Ronaldo i bez lopte je udario Pouraliganjia, ali je dobio samo žuti karton umjesto crvenog. S velikom zadrškom u 92. minuti sudac svira kazneni udarac za Iran nakon što je portugalski branič Cedric igrao rukom. Iz penala je zabio Ansarifard, a niti minutu kasnije Iranci su mogli do senzacije jer se nenadano otvorila prilika Taremiju, no on je s desetak metara iz čiste šanse pucao pored vrata.

Da je zabio, Iran bi kao prvi prošao dalje, a Portugal bi otišao kući. Premda su 90 minuta imali sve u svojim rukama. Čim je sudac odsvirao kraj, igrači Irana u suzama i vidno šokirani popadali su po travnjaku, svjesni kakvu su priliku propustili.

U osmini finala Portugal igra s Urugvajem, a Španjolska ide na domaćina Rusiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.