dinamo

FOTO Dinamo se oprostio od Stjepana Lamze

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U ZAGREBAČKOM hotelu Westin danas je održana komemoracija za Dinamovu legendu Stjepana Lamzu koji je preminuo prošle srijede nakon duge i teške bolesti. Na oproštaju od jednog od najvećih Dinamovih igrača svih vremena bili su brojni bivši i sadašnji igrači te visoka delegacija HNS-a.

Na komemoraciju je došao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kojeg je voditelj programa posebno pozdravio. O Lamzi kao igraču i čovjeku govorili su predsjednik kluba Mirko Barišić, Zorislav Srebrić te Lamzin nekadašnji suigrač Zdenko Kobeščak.

Stjepan Lamza rođen je 23. siječnja u Sisku, gdje je igrao u Segesti prije nego što je otišao u Branik iz Maribora i onda došao u Maksimir. Za Dinamo je odigrao 281 utakmicu i postigao 72 gola, a njegova najbolja utakmica za Dinamo bila je uzvrat polufinala Kupa velesajamskih gradova slavne 1967. godine. Zambata je dobio desetku za svoju izvedbu u pobjedi 4:0 kojom je Dinamo nadoknadio 0:3.

No, pokazalo se da mu je to bila zadnja službena utakmica za Dinamo. U noći slavlja nakon pobjede protiv Eintrachta Lamza je pao s balkona u Vili Rebar i teško se ozlijedio. Devet mjeseci je bio u bolnici i više nikad nije igrao na nivou na kojem je bio prije. Njegov sprovod bit će u 15 sati na Mirogoju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.