Finale Svjetskog prvenstva Hrvatska - Srbija? Uskoro i na FIFA-i

Screenshot: PES 2018

2018 FIFA World Cup Russia dodatak je koji će od 29. svibnja biti besplatan za preuzimanje svim igračima FIFA-e 18 na PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch konzolama te PC-u. Uz hrpu noviteta koje donosi, jedno od najvećih je 12 novih reprezentacija koje su se kvalificirale na SP u Rusiji, ali dosad nisu bile uključene u igru zbog nedostatka licencija. Među njima su reprezentacije Hrvatske i Srbije.

>>Svjetsko prvenstvo stiže u FIFA-u 18, a s njim i hrvatska reprezentacija

Većina igrača iz tih 12 reprezentacija ipak se nalazi u igri zahvaljujući licencijama liga i klubova, kojih je u FIFA-i 18 pregršt, ali i neki novi igrači će zahvaljujući pozivu u reprezentaciju završiti u FIFA-i 18. Hrvatska je svakako najatraktivnija reprezentacija od onih koje nedostaju, a tu su još Srbija, Nigerija, Senegal, Tunis, Maroko, Južna Koreja, Iran, Japan, Kostarika, Panama i Peru. Novi mod omogućit će igračima da odigraju cijelo Svjetsko prvenstvo ili da kreiraju vlastito s reprezentacijama po želji.
 
Finale SP-a između Hrvatske i Srbije morat ćete kreirati sami jer prema službenom ždrijebu SP-a u Rusiji, najdalje što se mogu sresti reprezentacije Hrvatske i Srbije jest polufinale. 
 
Podsjetimo, s hrvatskom reprezentacijom moglo se igrati u FIFA-i do 2013. godine, kad je istekla licencija EA Sportsa za prava na hrvatsku reprezentaciju. Nakon toga je EA Sports HNS-u ponudio ugovor od 100.000 eura godišnje, što HNS-u nije bilo dovoljno i društvo iz tadašnje Rusanove ulice odlučilo se za suradnju s Konamijem i Pro Evolution Soccerom. U to je vrijeme PES bio puno popularnija igra, no u međuvremenu je prodaja FIFA-e skočila 40 puta u odnosu na PES. Broj igrača neusporedivo je veći, a brojni korisnici žale se što ne mogu igrati s Modrićem, Mandžukićem i društvom u kockastim dresovima.
 
Uz nove reprezentacije i igrače, u FIFA-i 18 bit će dostupno i svih 12 ruskih stadiona na kojima će se odigravati utakmice SP-a. World Cup stiže i u Ultimate Team pa će igrači moći sastavljati najbolje momčadi od svih igrača koji putuju u Rusiju. Osmišljeni su i posebni dodaci poput scena koji bi trebali još bolje prenijeti pravi doživljaj SP-a. EA Sports pripremio je i brojne pogodnosti tijekom kojih će svi igrači moći jeftinije kupovati paketiće. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.