Filip Mihaljević za šest centimetara ostao bez finala Olimpijskih igara

Foto: EPA

FILIP MIHALJEVIĆ nije se plasirao u finale bacanja kugle na Olimpijskim igrama u Parizu. Hrvatski predstavnik ostvario je rezultate od 20.09, 20.04 i 20.75 metara, što mu nije bilo dovoljno za ulazak u finale. Kvalifikacijska norma iznosila je 21.35 metara.

S obzirom na to da nije dovoljan broj bacača ostvario taj rezultat, u finale je ušlo 12 ukupno najboljih natjecatelja. Mihaljević je na kraju osvojio 14. mjesto, a za finale mu je nedostajalo šest centimetara jer je 12. Marcus Thomsen imao 20.81. Najbolji kvalifikacijski rezultat imao je Talijan Leonardo Fabbri s 21.76 metara.

Mihaljević nije ponovio rezultat s Europskog prvenstva

Podsjetimo, Mihaljević je početkom lipnja osvojio srebro na atletskom Europskom prvenstvu održanom u Rimu. Njegov tadašnji rezultat iznosio je 21.20 metara, dok je prvo mjesto tada pripalo Talijanu Leonardu Fabbriju, koji je rezultatom 22.45 metara bio srušio rekord europskih prvenstava star 38 godina.

Mihaljević je tada u Rimu branio zlato osvojeno dvije godine ranije u Münchenu. Uz spomenuto europsko zlato i srebro, Mihaljević je tijekom karijere uzeo broncu na dvoranskom Svjetskom prvenstvu, broncu na zatvorenom Europskom i još mnogo toga. Osobni rekord iznosi mu 21.94 metara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.