Ferrari produljio s Massom do 2012.

IZ FERRARIJA su objavili da je 29-godišnji brazilski pilot Felipe Massa potpisao dvogodišnje produljenje ugovora, pa će tako boje te talijanske momčadi u Formuli 1 braniti do 2012. godine.

Tako su otklonjena nagađanja da bi Poljak Robert Kubica mogao preuzeti Massino mjesto u Ferrariju od sljedeće godine, o čemu se naveliko špekuliralo jer je Brazilcu stari ugovor vrijedio samo do kraja tekuće godine.

"Za mene je pitanje ponosa mogućnost nastavljanja suradnje s momčadi koju smatram svojom drugom obitelji", rekao je Massa, koji je pod ugovorom s Ferrarijem od 2003. godine, a stalno je mjesto u momčadi dobio tri godine kasnije (dotad je vozio za Sauber).

Od 2006. Massa je u bolidu momčadi iz Mugella ostvario 11 pobjeda, 15 najboljih startnih pozicija i 30 podija u 69 odvoženih utrka, a naslov svjetskog prvaka 2008. godine izmakao mu je za jedan bod (trijumfirao je Lewis Hamilton).

Prošle je godine u srpnju Massa doživio tešku nesreću na službenom treningu za Veliku nagradu Mađarske kada ga je u glavu pogodio komad odlomljenog dijela bolida Rubensa Barrichella, ali je, srećom, izbjegao za život opasne ozljede.

Trenutno (nakon sedam utrka) Brazilac zauzima sedmo mjesto u ukupnom poretku vozača sa 67 bodova, 26 manje od vodećeg Marka Webbera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.