dinamo

Evo tko će zamijeniti Gavranovića u Dinamovu napadu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

DINAMO bi danas trebao završiti transfer Marija Gavranovića u Kayserispor.

Turci bi za 31-godišnjeg švicarskog reprezentativca trebali platiti 2.3 milijuna eura. Gavranović danas putuje u Kayseri, sutra će odraditi liječnički pregled i ako sve bude u redu potpisat će ugovor na dvije godine. Tako Dinamov napadač s Maksimira odlazi drugi put u godinu dana, ali ovaj put vjerojatno zauvijek.

Podsjetimo, Švicarac je prošlog ljeta otišao iz Dinama nakon što mu je istekao ugovor, da bi na inzistiranje Zorana Mamića ipak potpisao novi mjesec dana kasnije. Prošle sezone igrao je sjajno te je u 40 utakmica zabio 19 golova uz devet asistencija. Ukupno je za Dinamo odigrao 132 utakmice i upisao 48 golova i 20 asistencija.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Njegovim odlaskom ostala je velika rupa u Dinamovu napadu, koji predvodi Bruno Petković. U kadru su još Sandro Kulenović, Komnen Andrić, Duje Čop i Mario Ćuže, ali Kulenović i Andrić nisu u Krznarovim planovima te bi Dinamo obojicu poslao na posudbe. No, Kulenović je prvo odbio Nottingham Forest pa onda MLS i Rusiju jer želi ostati u HNL-u, odnosno otići u Lokomotivu. Andriću se također traži posudba, pa Dinamo ostaje samo na Čopu kao pričuvnom napadaču.

To za Dinamove ambicije nije dovoljno, pa će klub, kako doznajemo, s posudbe iz Šibenika povući Denija Jurića, kojeg je prije mjesec dana kupio od Šibenika za milijun eura pa ga ostavio na Šubićevcu na posudbi. No, nakon Gavranovićeva odlaska 23-godišnji Australac vratit će se u Dinamo i pojačati konkurenciju u napadu.

Jurić je prošle sezone u 33 nastupa za Šibenik upisao 11 golova i tri asistencije, a ove sezone u prva četiri kola HNL-a nije zabio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.